Mobiteli

Aside Banners

Nokia 7500 i 7900 Prism

Ove jeseni Nokia je na tržište počela izbacivati predstavnike svoje najnovije Prism serije. Radi se o uređajima 7500 Prism koji je tek izašao u prodaju i 7900 Prism koji će biti dostupan do kraja godine.

Piše , Objavljeno

Nokia prism 7900 i 7500

Nokia prism 7900 i 7500

Iako je iz Nokije objavljeno kako se radi o fashion seriji namijenjenoj korisnicima sa stilom, teško se oteti dojmu da je publika na koju se ciljalo upravo iz redova pripadnica ljepšeg spola.

Uređaji ove serije ne mogu se pohvaliti najnovijim i najnaprednijim tehnološkim dostignućima, pa ih nikako ne možemo smjestiti u vrh ponude, ali naglasak je ovdje stavljen na atraktivne boje, materijale i dizajn inspiriran dijamantima, tako da će ovi uređaji vrlo lako naći poklonike među onima kojima je važno ne ono što njihov mobitel može, nego kako izgleda.

Kućište ovih telefona izrađeno je od aluminija, dok je prednja strana presvučena čvrstom poliranom plastikom, a preko cijeloga kućišta su laserski urezani dijamantni oblici.

Prism 7500 je nešto slabiji od modela 7900, a i sam dizajn je u nekim detaljima siromašniji. Osnovne razlike leže u tome što je kod novijeg modela umjesto TFT displaya ubačen OLED, dodana je mogućnost 3G prijenosa podataka, izbačen je slot za memorijske kartice i integrirano je 1GB memorije.

Nokia prism 7900

Nokia prism 7900

Novost koju je Nokia ovdje ponudila je Live Walpaper, naime, riječ je o pozadini koja se automatski mijenja ovisno o vremenu, stanju baterije i jačini signala, tako da ćete u svakom trenutku imati jedinstveni walpaper. Budući da je namjera bila napraviti mobitel koji se ističe bojama i oblicima, kod Nokie 7900 nudi se mogućnost izmjene čak 49 različitih pozadinskih osvjetljenja koja će promijeniti boju tipkovnice i istom bojom vam s vrha uređaja signalizirati pozive i poruke.

Ostale karakteristike su svedene na osnove, bar što se tiče današnjih generacija mobitela, tu je Bluetooth, MP3, radio, Java i 2 MP kamera.

Cijena:Nokia 7500 je dostupna po cijeni od 230 dolara, dok se Nokia 7900 tek očekuje po cijeni od 500 – 550 dolara. Za taj novac može se nabaviti i bolji uređaj, ali ovaj je namijenjen prvenstveno onima koji žele biti sigurni s kvalitetom koju pruža Nokia, a nije im problem dodatno platiti dizajn.

TAGOVImobitel nokia nokia prism

Komentiraj