Mobiteli

Aside Banners

Nokia E52

Nokia je na tržište izbacila još jednog člana pouzdane poslovne E serije, direktnog nasljednika E51 koji donosi neka poboljšanja

Piše , Objavljeno

Glavno poboljšanje kod Nokije E52, u odnosu na prethodnika, jest gotovo dvostruko brži procesor. ARM procesor tako je s 369 MHz “podebljan” na 600 MHz, a radna memorija (ROM) pojačana je na 128 MB što jamči brži i ugodniji rad. Dizajnom je na tragu prethodnika, ali je za nekoliko koraka unaprijeđen – Nokia E52 odiše elegancijom i “ozbiljnošću” ali dizajn ostaje vrlo privlačan. Metalnom tijelu zahvaljujući, E52 izgleda, i jest, tanko i vrlo čvrsto. Tipkovnica, na prvi pogled, jedna je od najboljih u candybar niši – tipke su velike, jasno naznačene i očito omogućuju ugodno i precizno tipkanje. Ima i kvalitetno pozadinsko osvjetljenje koje omogućava ugodno korištenje i u mraku.

nokia e52

nokia e52

E52 donosi 3G povezivost s HSDPA podrškom (do 10,2 Mbps) i HSUPA podrškom do 2Mbps te Wi-Fi povezivanje. Tu je i ugrađeni GPS, s A-GPS podrškom, te digitalni kompas i ugrađene Ovi mape.

Za poslovnjake tu je editor Office dokumenata, podrška za korporativne mail standarde poput IBM Lotus Notes Travellera, Microsoft Exchangea, a i Gmaila, Yahoo! maila i drugih. Poslovnim korisnicima orijentirani E52 donosi i enkripciju i podršku za mobilno VPN povezivanje s korporativnim Intranetom. E52 ima i izdržljiviju bateriju koja bi trebala izdržati čak 8 sati razgovaranja.

Naravno, i poslovnjaci se ponekad odmaraju pa im E52 omogućuje dvije postavke početnog zaslona, pa jedna može biti postavljena na poslovnu s kraticama do odgovorajućih aplikacija, dok druga može biti namijenjena slobodnom vremenu. Za one zabrinute za sigurnost podataka, ovaj model ima Remote Lock opciju, odnosno “daljinsko zaključavanje” mobitela u slučaju da ga netko mazne ili ga izgubite.

A kada smo već kod slobodnog vremena, Nokia E52 ima 3,2 MP kameru, nažalost s fiksnim fokusom (kažu “poboljšanim”), i LED bljeskalicom, video snimanje (nažalost, staje na VGA prbi brzini od 15 sličica u sekundi), 3,5mm priključak za slušalice, audio i video player (doduše, bez podrške za DivX i XviD formate) te podršku za N-Gage Gaming.

Preporučena cijena za Nokiju E52 iznosi oko 1800 kuna, a za one kojima je to previše, dolazak novog modela trebao bi značiti i značajniji pad cijene E51.

KARAKTERISTIKE NOKIA E52:

Dimenzije:116 x 49 x 9,9 mm

Težina:98 grama

Zaslon:2,4 inča, 240 x 320 piksela, akcelerometar

Kamera:3,2 MB, fiksni fokus, video snimanje VGA na 15 fps, dodatna kamera za video pozive

Memorija:60MB integrirane, do 16GB micro SD karticama, kartica od 1GB uključena

Prijenos podataka:GPRS, EDGE, 3G (HSDPA, HSUPA), Wi-Fi, Bluetooth, microUSB, GPS

Operativni sustav:Symbian OS, S60 rel. 3.2

Procesor:ARM 11 600 MHz

Ostalo:Editor Office dokumenata, Digitalni kompas

Boje:Metalno siva, metalno zlatna, grafitno siva

Cijena:oko 1800 kuna

TAGOVIe serija e52 mobitel nokia poslovni

Komentiraj