Mobiteli

Aside Banners

Nokia postaje još veća

Već puno puta viđeni scenarij ogromnog rasta neke firme na određenom tehnološkom području i preuzimanja velikog dijela tržišta događa se još jednom, ovaj put sa Nokiom.

Piše , Objavljeno

Iako je na kraju 2007. držala 37% ukupnog svjetskog tržišta mobilnih telefona, već u prvom mjesecu ove godine, Nokia je pregazila granicu od 40% udjela u svjetskom mobilnom tržištu i tako dodatno učvrstila vodeće mjesto među proizvođačima mobitela.

Ali to sigurno nije sve što smo vidjeli od Nokije za ovu godinu, jer je već najavljeno preuzimanje norveške firme Trolltech koja se bavi proizvodnjom i usavršavanjem softwarea. Preuzimanje bi se trebalo dogoditi sredinom 2008. a Nokiji će donijeti dodatno pojačanje sigurnosti i stabilnosti softwarea koji koriste njihovi mobiteli i razvoj internet servisa, što bi do kraja godine trebalo rezultirati još kojim postotkom tržišnog udjela.

No iako je to dobra vijest za ljubitelje Nokiinih proizvoda, nikako nije za ljubitelje open sourcea, jer će ovo preuzimanje vjerojatno označiti kraj još jednoga open source proizvođača, Trolltecha. Inače, zadnjih se dana šuška da je Nokia bacila oko i na Facebook.

TAGOVIfacebook nokia preuzimanje trolltech

Komentiraj