Mobiteli

Aside Banners

Nokia više ne radi u Japanu

Iako Nokia drži oko 40 posto svjetske trgovine mobitelima, u Japanu im ne ide baš dobro. Zato su Finci odlučili zatvoriti japansku butigu.

Piše , Objavljeno

Nakon što su pokušavali poboljšati postići bolje prodajne rezultate na japanskom otočju, u Nokiji su shvatili da nema sreće. Sav taj trud i svega 0,3 posto učešća Nokijinih telefona među svim prodanim mobitelima u Japanu. Budući da očekuju da će prodaja mobitela samo padati, s obzirom na svejtsku ekonomsku recesiju, u Nokiji su odlučili da se više ne guraju na japansko tržište. Odlučili su da će na tom tržištu direktno ostati prisutni jedino sa svojim luksuznim Vertu brandom, a njihove mobitele prodavat će neki japanski operateri.

Ne ide samo Nokiji loše u Japanu. Biti “Big in Japan” nije pošlo za rukom niti drugim svjetski poznatim proizvođačima mobitela, pa svi stranci (izuzevši Sony Ericsson) zajedno drže tek 5 posto tržišta. Poznato je da Japanci imaju poseban odnos s mobitelima i da su skloni dozlaboga kompliciranim aparatima napucanim igrama, skrivenim i naprednim opcijama poput prikazivanja TV programa i elektronskog plaćanja s kojima se zabavljaju na dugim putovanjima podzemnom željeznicom.

TAGOVIjapan mobitel nokia tržište vertu

Komentiraj