Mobiteli

jao

Aside Banners

Novi Appleov fail: FaceTime bug vam omogućuje da špijunirate osobu koju zovete čak i kad se ne javi

Piše , Objavljeno

Ok, ovo je već ozbiljan problem.

U iOS sustavu otkriven je veliki bug koji omogućuje pozivatelju da čuje i vidi osobu na drugom kraju FaceTime poziva prije nego što ona odgovori na poziv. Tako je, ovaj golemi sigurnosni zaj** znači da možete digitalno zaviriti u život druge osobe, a da oni toga uopće nisu svjesni.

Kao što 9to5 Mac izvještava, bug je jednostavan za iskorištavanje. Prvo pozovete nekoga na FaceTime. Zatim prije nego što odgovore, prijeđite prstom prema gore i dodajte sebe u poziv. To je to. Možete čuti kroz telefon druge osobe, bez da je ona odgovorila na poziv.

28. siječnja glasnogovornik Applea dao je sljedeći komentar: “Svjesni smo tog problema i identificirali smo rješenje koje će biti objavljeno u ažuriranom softveru kasnije ovog tjedna.”

Kasnije istog dana, nakon brojnih medijskih izvješća o pogrešci FaceTimea, Apple je onemogućio grupne pozive.

Postavlja se pitanje, koliko dugo je Apple bio svjestan ovog buga?

Navodno postoje dokazi da je tvrtka sa sjedištem u Cupertinu bila upozorena na to još 20. siječnja, a ipak nije upozorila svoje klijente.

20. siječnja Twitter korisnik @ MGT7500 označio je službeni račun podrške Appleu sa sljedećim upozorenjem.

 

Isti korisnik je tagirao Apple u još nekoliko tweetova, putem maila i pošte, ali bezuspješno. Od tvrtke koja tvrdi da se toliko brine o privatnosti korisnika, ovo je osobito zabrinjavajuće. Da je samo netko koristio FaceTime bug na Tim Cooku, možda bismo i dobili neki odgovor. Kako sada stvari stoje, Apple ima podosta za objasniti svojim klijentima.

TAGOVIapple bug

Komentiraj