Mobiteli

Aside Banners

Novi Googleov smartphone Pixel ima najbolju smartphone kameru svih vremena – i još štošta!

Piše , Objavljeno

Apple i dalje uzima taj keš zahvaljujući fanboyevima (i fandjevojkama) koje su razvili tijekom godina – iako “novi” iPhone 7 izgleda kao malo poboljšana verzija 6s modela.

Google izbacuje potpuno novi mobitel. Svoj mobitel. Google je po prvi put odlučio posve sam izbaciti svoj uređaj – za razliku od Nexus uređaja koje su stvarali u suradnji s LG-em, HTC-om i Huaweijem. Da, Pixel je sklopio HTC, ali je Pixel kompletno Googleova vizija smartphonea.

Tijelo mu je aluminijsko, a dolazi u poprilično crnoj, vrlo srebrnoj i stvarno plavoj boji. Da, to su imena colorschemeova.

Google kaže kako novi model ima najbolje ocijenjenu smartphone kameru svih vremena – zato je i prikladno nazvan Pixel. Također se hvale kako baterija traje cijeli dan (kao 24 sata ili kao 24 sata minus vrijeme koje provedemo spavajući? jer mi dosta dugo spavamo) i neograničen prostor za pohranu fotki i videa – u cloudu.

Pohranjuj fotke na Google Photos u punoj rezoluciji zauvijek!

Pohranjuj fotke na Google Photos u punoj rezoluciji zauvijek!

Ova vrhunska kamera ima 12.3 megapikselnu kameru s 1.55 mikronskom veličinom piksela – što je još jedan dokaz da ne moraš staviti kameru od 22 megapiksela jer megapikseli nisu all that. Zahvaljujući velikim pikselima – kamera će udarati vrhunske slike u uvjetima s manjom razinom svjetla. Ako se odlučite kupiti ovo čudo tehnologije, razveselit će vas i snimanje 4K videa u 30fps-a, a nas najviše veseli “obični HD” 1080p u 120 fps-ova – što znači da ćemo peglati te slowmotion videje trčanja preko cilja kao da nema sutra.

Pixel dolazi i s 4 GB RAM-a i Snapdragonom 821 – za vas geekove koji pratite brojeve Snapdragona. Operativni sustav? Najnoviji 7.1 Nougat. OLED display dolazi u dvije veličine – 5 inčni i 5.5 inčni (nazvan Pixel XL). Mi smo uvijek za manje, nekako se nismo zakačili za ovaj trend gigantskih smartphonea. Vjerojatno zato što i dalje većinu vremena provedemo na laptopima u hipsterskim kafićima.

Brzo punjenje!

Brzo punjenje!

Super su sve ove specifikacije, ali nas je najviše veselilo brzo punjenje USB-C punjačem koje za samo 15 minuta punjenja osposobi smartphone za 7 sati funkcioniranja u stvarnom svijetu.

Ako ste se pitali, tužno je što se uopće to morate pitati – da, da, Google Pixel ima utor za slušalice.

Google je “suptilno” bacio shade na “novi” iPhone svojim promo videom.

Verzija s 32 gigabajta će vas stajati 649 dolara u prednarudžbi, a verzija od 128 giga će vam izbiti 749 dolara iz novčanika. Prednarudžbe se primaju ovdje.

TAGOVIgoogle pixel

Komentiraj