Mobiteli

ranije nego li se očekivalo

Banner 300

Pametni telefoni prešišali su mobitele, laka im zemlja

Dok se s nostalgijom prisjećamo onih starih Nokia 3310 dana, moramo vas obavijestiti da će od iduće godine na globalnoj razini prema predviđanjima tržišnih analitičara "pametni" biti zastupljeniji od klasičnih mobitela.

Piše , Objavljeno

Pametniji, a uskoro i prodavaniji

Pametniji, a uskoro i prodavaniji


Nije da vjerujemo baš svakoj tržišnoj analizi brojnih stručnjaka, no ova koju provodi IHS po pitanju tržišta mobilnih uređaja bome ima smisla. Prema njihovih predviđanjima, zahvaljujući sve brojnijim i jeftinijim modelima smartphonea, od iduće godine oni će na tržištu biti zastupljeniji od klasičnih mobitela, onih blesavih. Riječ je o 54% mobilnog tržišta, naspram ovogodišnjih 46%, odnosno prošlogodišnjih 35%.
Ovakvi skokovi za statističke krugove su iznimno veliki, što, ako se ispostavi točnim, potvrđuje da su analitičari još tijekom prošle godine pogrešno predviđali većinsku prevlast pametnih telefona tek za 2015. godinu. No, jeftinijih mobilnih uređajima s operacijskim sustavima sve je više te su sve pristupačniji. Iako ovakve statistike malo znače za prosječnog laika, dobro ih je spomenuti da se prestanete čuditi tome kako klinci u 2. razredu osnovne već čitaju svoje mailove. Ako su do tada pravilno naučili sva slova.

TAGOVIprodaja smartphone tržište

Komentiraj