Mobiteli

kad će više?

Banner 300

Predstavljeni novi Samsung S9 i S9+ – jesu li i dalje vladari galaksije?

Piše , Objavljeno

Samsung je tehnološki gigant, sjećamo ih se iz vremena dok smo znali samo za njihove televizore. Kad su se proširili na ostale kućanske uređaje, malo tko im je vjerovao – a onda je došao push na tržište mobilnih uređaja gdje su nakon nekoliko godina u igri postali apsolutni vladari.

Još od siječnja znamo kako uređaji izgledaju jer je teško takve stvari sačuvati kao tajne, ali sada imamo puno više informacija o novim Samsungovim flagship uređajima.

.

Kamera napucana, zvučnici također (AKG doradio, Dolby Atmos surround), a imamo i neke “nove” funkcije kao što su AR Emoji i Super Slo-mo.

Kamera je već godinama jedna od najjačih strana uređaja s oznakom S. Sada S9 i S9+ imaju Super Speed Dual Pixel senzor koji kombinira 12 fotografija u jednu fotografiju. Super Slo-mo snima video u 960 fps-a (frames per second) što znači da će Instagram biti preplavljen kratkim videima kiše i ostalih klišej motiva.

Pogledajte promo video koji promovira kameru (ŽELIMO OVE MOBITELE!!!):

.

AR Emoji već znamo što je, čak i da nismo pročitali išta na ovu temu i pogledali predstavljanje – očit odgovor na iPhoneove Animojije za koje smo vjerovali da neće biti ništa posebno, ali su toliko popularni da ih već neki ljudi navode kao selling point Appleovih uređaja. A ako to prodaje mobitele – mora i Samsung onda to imati. Za razliku od iPhonea, ovi Emojiji neće biti ograničeni samo na Samsung korisnike pa će tako svi vaši prijatelji moći vidjeti vaše face u obliku neke životinje ili kakice.

Infinity display? Ima. Vodootporan? Ima. Ne bi bilo loše posjedovati ovo čudo.

samsung galaxy s9

Oba modela su zadržala 3.5 mm utor za slušalice – što nam je drago vidjeti, to znači da imamo jedan adapter manje za tegliti (i izgubiti).

Cijena? Otključani S9 u Americi će biti na 720 dolara, a S9+ na 840 dolara. Zvuči podnošljivije od jabučnog brata. Dolazi na tržište 16. ožujka. Brzo će to.

TAGOVIgalaxy najbolji mobitel najnoviji smartphone s9+ samsung samsung s9 smartphone

Komentiraj