Mobiteli

flagship killer

Aside Banners

Redmi K30 je prvi Xiaomijev smartphone s 5G-om: najbolji mobitel za koji ne moraš prodati bubreg?

Piše , Objavljeno

Xiaomi planira zavladati svijetom, a novi K30 bi im mogao biti jako oružje u toj nakani.

Nekoć smo se smijali Samsungu. “Joj oni prodaju klime i DVD playere.”

Onda smo se smijali Huaweiju. “Joj, jeftino smeće.”

Sada su oba proizvođača itekako renomirani u svijetu pametnih telefona, a očekujemo da bi Xiaomi mogao postati treći val u moru Androida koje većina ljudi posjeduje.

Nakon Redmija K20 (ili u nekim krajevima svijeta nazvanim Xiaomi Mi 9T), dolazi i Redmi K30 koji bi mogao znatno pridonijeti tom cilju. Impresivne specifikacije i niža cijena bi mogle znatno ugroziti neke flagship uređaje.

Redmi K30 je prvi Xiaomijev 5G telefon, ali bit će dostupna i 4G verzija – ako niste spremni na dosad neviđene brzine ili nosite aluminijsku foliju na glavi i bojite se napretka.

redmi k30

Baterija od 4500 mAh ima brzo punjenje, ugrađen je i NFC modul, a imate na raspolaganju i 3.5mm utor za slušalice kako ne biste morali kupovati neke čudnovate dongleove da slušate glazbu preko svojih davno kupljenih preskupih Sennheiserica ili nekih drugih slušalica.

Kamera se čini impresivnom, ali moramo ju još vidjeti u akciji. Ima Sonyjev IMX686 senzor i rezoluciju od 64 megapiksela. Na stražnjoj strani su 4 leće kamere, a s prednje strane je dupla selfie kamera u obliku na koji nismo navikli dosad.

Cijena će mu biti oko 250 eura za osnovni model s 5G-om. Dolazi u prodaju na kineskom tržištu u siječnju.

Očekujemo puno i jedva čekamo da pogledamo neke recenzije, ali i dokopamo se samog uređaja da provjerimo koliko ćemo biti zadovoljni i je li vrijeme da umirovimo naše stare kante.

TAGOVIsmartphone xiaomi