Mobiteli

Aside Banners

Samsung F210

Samsungov okretni glazbeni telefon dobio je dostojnog nasljednika koji je umnogome bolji i napredniji.

Piše , Objavljeno

Poput prethodnika (X830) i Samsung F210 ima rotirajuću gornju polovicu, pa u zatvorenoj poziciji više naliči MP3 playeru. Puno se radilo na tom hardverskom dualitetu, pa je F210 jednako ugodan za korištenje i kao mobitel i kao glazbeni player.

Samsung f210

Samsung f210

Kućište je maleno i kompaktno, aparat je lagan, ali Samsung to nije napravio nauštrb performansi. U zatvorenoj poziciji, gornjom polovicom rasteže se ekran na kojemu se prikazuju sve informacije o odabranim pjesmama i postavke za equalizer. Otvoreni aparat otkriva nešto užu tipkovnicu.

Za individualiziranu upotrebu glazbenih alata integriranih u telefon Samsung je u F210 ugradio Music Set-up wizard aplikaciju koja korisnicima omogućava da način na koji će F210 svirati podese prema vlastitim željama, a tu je i Music Library koji omogućava brzo i jednostavno sortiranje i organizaciju glazbe.

Kako bi upotrebu glazbenih mogućnosti do kraja pojednostavnio Samsung je omogućio kompatibilnost s Windows Media 10 programom, najnovijom inačicom Microsoftovog medijskog playera. Podržava cijeli niz audio formata – od MP3, AAC i AAC+ do e-AAC+, WMA i WMDRM datoteka.

samsung f210 je malen, ali moćan ;)

samsung f210 je malen, ali moćan ;)

Podrškom za specifične, nove tipove datoteka, poput WMDRM formata, ali i onom za rad u brzim EDGE mrežama, Samsung je korisnicima osigurao kompatibilnost s velikim brojem web stranica koji se bave prodajom glazbe. Ako pak svoju glazbu ili druge sadržaje odluče razmjenjivati s ostalim korisnicima, F210 će im ponuditi brzu razmjenu i transfer datoteka bilo da se radi o bežičnoj vezi za koju se brine Bluetooth 2.0 tehnologija ili žičnoj USB 2.0 vezi.

F210 korisnicima omogućuje fotografiranje i snimanje video isječaka digitalnim aparatom rezolucije 2 megapiksela, te njihov bežični ispis putem Bluetootha i Basic Printing Profile (BPP) aplikacije. Ono što će korisnike također sigurno oduševiti je mogućnost multitaskinga odnosno istovremenog obavljanja više stvari odjednom pa će tako primjerice dok pišu poruke moći slušati laganu glazbu.

Kako je memorija strahovito važna kod hibridnih uređaja poput F210, svakako valja reći da korisnici za sve multimedijalne sadržaje na raspolaganju imaju 1 GB interne memorije koju je moguće nadograditi do maksimalnih 2 GB.

Maloprodajna cijena Samsunga F210 je 1.999 kuna.

KARAKTERISTIKE

Dimenzije: 87.8 x 31 x 20.5 mm
Težina: 80 g
Display: TFT, 128 x 220 pixela, 262k boja, 1.4”
Memorija: 1GB interna, nadogradivo do 2GB MicroSD
Povezivost: Bluetoth, USB, GPRS
Kamera: 2MP Ostalo: MP3, AAC i AAC+, e-AAC+, WMA i WMDRM player, multitasking, Music Set-up, Basic Printing Profile

TAGOVIF210 mobitel mp3 player samsung

Komentiraj