Mobiteli

vodootporni mobitel

Aside Banners

20,000 milja pod morem nalazi se – Sony Xperia go

Na tržištu su se počeli pojavljivati smartphonei otporni na vodu i prašinu. Nakon Motorolinog modela Defy koji je probio led (vjerojatno ne i doslovno), konja za trku ima i Sony.

Piše , Objavljeno

Sony Xperia go

Sony Xperia go


Početkom mjeseca napravili smo pregled fotoaparata optornih na vodu, a sada imamo i jedan takav smartphone. Riječ je o modelu Xperia go koji je sukladan standardu IP67, što znači da je otporan na vodu (do dubine od jednog metra dubine u trajanju do pola sata), prašinu i mokre prste po ekranu. Hardveraj ga smješta uz bok Xperiji U – LED ekran Reality Display dijagonale 3,5 inča rezolucije 320×480 piksela, 512 MB radne i 8 GB interne memorije (proširivo SD karticom do 32 GB), dvojezgreni procesor od 1 GHz, kamera od 5 megapiksela (video snima u 720p), Android OS 2.3 (najavljena je nadogradnja na Ice Cream Sandwich, Sony tradicionalno kasni u svijetu slatkiša), sve to pogonjeno baterijom kapaciteta 1305 mAh.
Sony Xperia go trobojnica

Sony Xperia go trobojnica


Dimenzijama i masom blizak je Xperiji U (111×60,3×9,8 milimetara, 110 grama), decentno je stiliziran i nije preglomazan. Čini se da se vrijeme legendarnog Siemensa M35 polako vraća. Video prikazuje otpornost na vodu.

Još nije u ponudi hrvatskih operatera, no cijena uređaja u slobodnoj prodaji kreće se oko 2200 kn.

TAGOVImobitel smartphone sony Sony Xperia go vodootporni XPERIA

Komentiraj