Mobiteli

Aside Banners

Stigao Samsung Soul

Na domaće tržište stigao je Samsungov ponos i dika, vrh high end uređaja na tržištu telefona - Soul U900.

Piše , Objavljeno

Samsung Soul predstavlja svojevrstan hommage iznimno uspješnoj Ultra seriji koja već dvije godine osvaja korisnike. Uostalom, kodno ime Soul zapravo predstavlja kraticu za pojam �The Spirit Of Ultra”.

Samsung u900 soul

Samsung u900 soul

Ponajbolji model u Ultra seriji telefona prije svega krasi vrhunski dizajn koji jednostavno ne može proći nezamijećen. Ultra-tanko metalno kućište, izrazito tanke teksture i debljine svega 12,9 milimetara, zahvaljujući popularnom kliznom konceptu, krasi veliki i pregledan QVGA ekran veličine 2,2 inča koji prikazuje čak 262 tisuća boja.

No, kako bi donekle razigrao ekstreman minimalistički dizajn koji je primijenjen prilikom izrade tijela aparata, Samsung je modelu U900 dodijelio i jedan user-friendly novitet. Radi se o četverosmjernoj navigacijskoj tipki koja se nalazi ispod ekrana, a koja ima sposobnost prilagođavanja aplikaciji kojom se korisnik u tom trenutku služi. To u praksi znači da kada primjerice korisnik �otvori” glazbeni player, navigacijske tipke dobivaju specifične indikatore za kontrolu glazbenih datoteka, a kada se uključi kamera pojavit će se sve ikone koje imaju veze s kamerom poput zooma i osvijetljenosti. Ovu mogućnost osigurava još jedna Samsungova inovacija – Magic Touch by DaCP – od koje će korisnici itekako profitirati jer će im biti olakšano i pojednostavljeno upravljanje cijelim spektrom aplikacija s kojima U900 Soul dolazi.

Samsung u900 soul

Samsung u900 soul

U ultra-tanko kućište Soula integriran je nevjerojatan broj tehnologija, alata i dodataka. Tu je novo grafičko sučelje koje nudi izbor između tri različita rasporeda izbornika i podizbornika, ovisno o odabranim funkcijama. Osigurana je podrška za rad u HSDPA, UMTS-u i EDGE-u te u zadnjima inačicama Bluetooth (2.0) i USB (2.0) veze, HTML pretraživačem internetskih stranica s RSS čitačem, organizatorom, te e-mail klijentom.

Usprkos �debljini” od samo 12,9 milimetara, Samsung U900 Solu dolazi s apsolutno svim vrhunskim multimedijalnim alatima. Njih predvodi digitalna kamera od 5 megapiksela s autofokusom, LED bljeskalicom, stabilizatorom slike, funkcijom prepoznavanja lica, te Wide Dynamic Range (WDR) tehnologijom.

Sitne nedostatke na snimljenim fotografijama korisnici će bez poteškoća moći ukloniti zahvaljujući ugrađenom uređivaču slika, a izuzev statičnih prikaza, kamera će u QVGA rezoluciji snimati i video isječke. Tu je i MP3 player koji će reproducirati gotovo sve aktualne glazbene formate (MP3/AAC/eACC+/WMA), pri čemu će korisnici moći bez poteškoća baratati omiljenim datotekama jer U900 ima i vlastitu Glazbenu biblioteku (Music Library). Za korisnike koji nemaju vremena prebacivati glazbu na telefon, tu je i FM radio s RDS-om koji se brine za sate i sate glazbe. A bilo da se odluče za vlastiti ili radijski izbor korisnicima će uz slušalice s kojima telefon dolazi na raspolaganju biti i zvučnici s ICEpower pojačalom koje potpisuje slavna danska kompanija Bang & Olufsen.

Napredni Samsung U900 Soul nalazi se u prodaji širom Hrvatske po cijeni od 3.499 kuna.

TAGOVIhigh end mobitel samsung soul u900

Komentiraj