Mobiteli

vrhunski

Banner 300

Tehnologija uništava djecu? Razmisli opet nakon što pročitaš kako je ovaj četverogodišnjak spasio majku

Piše , Objavljeno

Da vas poštedimo clickbaitanja – ali jednostavno je preveliko za naslov – otključao je majčin iPhone uz pomoć njezinog otiska prsta i zamolio je Siri da nazove hitnu pomoć. Možeš stati čitati ako ti je znatiželja zadovoljena.

BBC je izvijestio kako je dječak imena Roman iz južnog Londona spasio život svoje majke tako što je uz pomoć tehnologije uspio nazvati hitnu pomoć. Operater je odmah poslao bolničare i policiju nakon što je dječak objasnio kako je majka “mrtva” i “zatvara oči i ne diše”. Majka je odvezena u obližnju bolnicu gdje joj je uspješno pružena pomoć.

Četverogodišnjak zna osnove rukovanja smartphoneom, svaka mu čast što je ostao smiren i odradio akciju spašavanja uz pomoć Siri, neki klinci bi samo plakali.

Sve je veći broj kućanstava bez fiksnih telefona pa je tako u ovoj priči istaknut još jedan problem suvremenog svijeta – mobilni uređaji nemaju fiksnu adresu i, usprkos napretku tehnologije, teško je odrediti njihovu točnu poziciju. Poznavanje točne lokacije svakog mobitela ima i svoje prednosti i mane, ali u ovom slučaju je svakako prednost u pitanju. Sva sreća da je Roman pažljivo slušao upute operatera i dao mu točnu adresu, inače bi bolničari možda došli prekasno.

Čitav poziv poslušajte ovdje… Romane, legendo.

TAGOVIdjeca hitna pomoć iPhone Siri

Komentiraj