Mobiteli

schadenfreude

Aside Banners

Tvorac Androida nam želi uvaliti ružan i beskoristan smartphone – ovo će biti takav fail!

Piše , Objavljeno

Kad je Andy Rubin otišao iz Googlea te osnovao Essential, tvrtku od koje smo očekivali vrhunske smartphone uređaje, veselili smo se. Vjerovali smo. Tržište je trebalo dobiti novog velikog igrača. Jer ipak je Andy Rubin tvorac Androida.

I došao nam je Essential Phone.

essential phone

I prošao nam je. Čak nam nije prošao ni kroz ruke, dovoljno je bilo to što smo vidjeli recenzije po netu i univerzalni konsenzus da je bilo svega lošeg previše, a svega dobrog premalo. Ne želimo ni provjeravati koliko je primjeraka prodano, nagađanje u našim glavama je sigurno veći broj nego stvarni broj.

I evo ga…

Rubin se vraća. Najavio je novi smartphone. Koji izgleda ovako:

Izgleda kao daljinski upravljač koji se trudi biti pametan.

Vidjeli smo puno zanimljivih dizajnerskih rješenja u posljednjih par godina, uključujući i Xiaomijev prekrasan all-around display, ali ovo nam djeluje kao inovacija odrađena isključivo zbog hvalisanja s inoviranjem.

Ovaj uređaj izgleda kao pola smartphonea. Možda Andy Rubin zna nešto što mi ne znamo, ali jedino uzbuđenje oko ovog uređaja nam je – to što ćemo ga vidjeti kako fejla.

Kako gledati Youtube na ekranu prikeljenom na ove dimenzije? Kakva će baterija uopće biti s obzirom da fizički ne stane velika baterija u uređaj ovakvih dimenzija.

Uf. Mi bismo ga nazvali Fugly. Jasno ti je od koje dvije riječi je nastala ta.

TAGOVIandroid andy rubin essential Mobiteli smartphone