Mobiteli

NOVO!

Aside Banners

Xiaomi Mix 4 uskoro će ugledati svijetlo dana: ovo je možda najbolji Android na svijetu!

Piše , Objavljeno

Izvor: Xiaomi screenshot

Postoji razlog zašto je Xiaomi iskoristio Huaweijeve probleme s američkom vladom kako bi zauzeo veliki dio tržišta. Kineski proizvođač pametnih telefona tijekom godina suočio se s mnogo kritika zbog kopiranja Applea. No, Xiaomi je preuzeo vlastiti rizik, debitirajući s tehnologijom s kojom se rivali nikako ne mogu mjeriti.

Ova tvrtka imala je visoko konkurentne cijene i povezane uređaje kako bi svoj mobilni ekosustav učinila još privlačnijim. Pametni telefon Mix 4 koji je Xiaomi predstavio ovog tjedna posljednji je dokaz toga. Novi uređaj nije sličan ničemu drugom na tržištu, ovaj tehnološki napredak se ne može pronaći ni na kojim drugim vodećim Androidima.

Već nekoliko godina čekamo da Xiaomi lansira svoj prvi telefon s kamerom ispod ekrana. 6,67-inčni ekran Mix 4 s 120 Hz ima nešto što se zove CUP, što znači Camera Under Panel. Xiaomi je za isporuku CUP kamere upotrijebio mikro-dijamantne piksele, redizajnirani snop sklopova i prozirna shema podpiksela.

Zahvaljujući svemu tome, Mix 4 trebao bi ponuditi besprijekoran zaslon. Zapravo, nećete vidjeti gdje se nalazi kamera. Iz Xiaomija kažu da softver osigurava da fotografije i video zapisi snimljeni CUP selfie kamerom “zadrže prave boje i detalje”.

Xiaomi će od 16. kolovoza prodavati različite modele Mix 4

8 GB/128 GB: 4.999 ¥ (771 USD)
8 GB/256 GB: 5.299 ¥ (817 USD)
12 GB/256 GB: 5.799 ¥  (894 USD)
12 GB/512 GB: 6 299 ¥ (971 USD)

Ne zna se hoće li ili kada će Mix 4 biti dostupan na međunarodnim tržištima. Xiaomi je u svojoj objavi naveo samo datum izlaska ovog pametnog telefona za Kinu.

Više o ovoj temi pročitajte na portalu BGR!

TAGOVIkineski smartphone novo smartphone uskoro na tržištu xiaomi xiaomi mix 4