Mobiteli

krađa stoljeća

Aside Banners

Xiaomi najavio mobitel s kamerom od 64 megapiksela – kineska pila od smartphonea za manje od 1500 kuna?

Piše , Objavljeno

Bilo je pitanje vremena kada će nas dočekati kamere od 64 megapiksela smještene u najobičnije smartphone uređaje. Kao da je jučer izašao Xiaomijev Redmi Note 7, a evo već su najavili Redmi Note 8 Pro.

Redmi je ona jeftinija linija proizvoda za zemlje u razvoju, ali evo i za autora ovog teksta koji je poprilično zadovoljan svojim Redmi Note 7 uređajem koji je platio 1500 kuna. Note 8 Pro pak stiže uskoro sa ekranom od 6.55 inča full-HD rezolucije, ogromnom baterijom od 4500 mAh (ne dajte Instagramu i Facebooku da rade u pozadini) i najvažniji selling point u ovom trenutku: 4 kamere na stražnjoj strani uređaja – jedan senzor od 64 megapiksela, jedan 8-megapikselni ultraširoki senzor te dva manja 2-megapikselna senzora koji su odgovorni za dubinu i one “zamućena pozadina” efekte koje tvoja sestra jako voli kad se slika uz zalazak sunca i haljinu na večernjem povjetarcu.

redmi note 8 pro 2

Glavna kamera od 64 megapiksela je bazirana na Samsungovom senzoru, ali radi najbolje kad napuca piksele skupa i priredi ti neke dobre i svijetle 16-megapiskselne fotografije.

Cijena je ono što nas opet uspijeva zaprepastiti, samo na drugu stranu spektra od Appleovih i Samsungovih flagshipa.

“Najlošija” verzija sa 6GB RAM-a i 64 GB prostora za pohranu podataka dolazi s cijenom od 200 dolara, dok najskuplja verzija Redmi Note 8 Proa dolazi u kombinaciji 8/128 GB po cijeni od 250 dolara. Ludost.

Možete i kupovati obične Note 8 uređaje (bez dodatka Pro), jeftini telefoni su postali jako dobri. Ovi uređaji su već dostupni u Kini, pitanje je trenutka kada ćemo ih se i mi dokopati.

TAGOVIkineski mobiteli Mobiteli tehnologija xiaomi