Mobiteli

peglaj!

Aside Banners

Xiaomi pobijedio konkurenciju? Mi Mix Alpha je smartphone koji ima ekran sa svih strana

Piše , Objavljeno

Svaka čast iPhoneu na novim izdanjima 11 i 11 Pro, ali Xiaomi je u našim očima uvjerljivo prešao igricu.

Dok se Samsung pati s preklopnim smartphone uređajima savitljivih ekrana, a ostatak smartphone svijeta se pati na povećavanju ekrana s prednje strane uređaja, Xiaomi je odlučio nešto dosad neviđeno.

Na stranu Snapdragon 855+ procesor, 12GB RAM-a i 512 GB za pohranu podataka… To je ništa u usporedbi s onim što dolazi.

Daj pogledaj ovo čudo:

.

Mi Mix Alpha je uređaj koji je gotovo cijeli napravljen od ekrana.

!!!

Što to znači? Ima surround ekran koji oblaže čitav uređaj, osim s gornje i donje strane. Dosad neviđeno.

Ikonice za signal, bateriju i ostale ćete moći vidjeti s bočne strane uređaja. Gumbi za kontrolu glasnoće? Nema ih. Barem nema onakvih na kakve ste navikli. Ali s bočne strane se nalaze dva područja za kontrolu glasnoće U SAMOM EKRANU osjetljiva na pritisak. Ugrađen je i linearni motor koji će vam dati povratnu informaciju da je područje pritisnuto pa ćete dobiti dojam pravog gumba. Auf. Napalili smo se, sorry.

Sa stražnje strane samo malen dio nije prekriven ekranom, dio na kojem se nalazi kamera – vrhunska kamera koju je Xiaomi razvio u suradnji sa Samsungom. Senzor od 108 megapiksela jamči ogromne fotografije (i rezolucijom i megabajtažom, dragi naši), a tehnologija omogućava bolju izvedbu u uvjetima s malo svjetla.

Ovaj uređaj nema tradicionalnu selfie kameru. Neki proizvođači su u svoje uređaje ubacili motorizirane selfie kamere koje iskaču, ali Xiaomi je i tu pobijedio.

Stražnja strana uređaja je također ekran pa “pozadinsku kameru” možete koristiti kao selfie kameru jer ćete sve moći i dalje vidjeti na ekranu.

Toliko nam je teško uopće jasno se izražavati vezano uz ovaj mobitel – onda znate da je u pitanju nešto novo. Nešto divlje. I sviđa nam se. Apsolutno sve. Osim cijene.

Cijena? 2800 dolara za ovaj konceptualni telefon. Kažu dolazi u prosincu. A u koliko komada? Kakva dostupnost? Još nismo saznali.

Nego – kakve futrolice ćemo morati furati za ovo čudo? Vrhunac smartphone razvoja, ako nas pitaš i umjetnosti – ali ovo kad pukne, nema popravka.

TAGOVIkineski mobiteli Mobiteli smartphone xiaomi xiaomi mi mix alpha