Mobiteli

xiaomi i vuki

Aside Banners

Xiaomi predstavio novi flagship model smartphonea – mi volimo Mi 8

Piše , Objavljeno

Ne, ne morate imati Samsung ili iPhone kako biste imali vrhunski pametni telefon.

To se dokazalo s brojnim naizgled “budget” telefonima (nerijetko s dalekog Istoka) koji su se kroz vrijeme razvili u snažne uređaje koji mogu parirati Samsungu i Appleu, ali za znatno manju cijenu.

Xiaomi je predstavio svoj najnoviji mobilni uređaj koji dolazi pod očekivanim imenom Mi 8. Xiaomi često nazivaju kradljivcem Appleovih dizajnerskih rješenja, a ti pogrdni nazivi neće stati jer su donekle i opravdani – novi Mi 8 na vrhu ekrana ima sada već slavni, omraženi “notch”, vidljivi dio okvira ekrana omotan oko slušalice i kamere.

Ekran je Samsungov 6.21 inčni OLED, a prednja kamera ispucava fotke veličine 22 megapiksela. Srce ovog uređaja je Qualcommov Snapdragon 845, na pozadini uređaja je 12-megapikselna dual kamera, a ovo je prvi mobilni uređaj koji koristi GPS na dvije frekvencije što na kraju krajeva znači točniju lokaciju korisnika u prostoru. Naravno, korisniku je na raspolaganju i 3D tehnologija prepoznavanja lica još znana među Apple fanboyevima (i fandjevojkama) kao Face ID. Klasični Xiaomi.

U prodaji će se naći nekoliko verzija, osim “običnog” Mi8 tu je i Explorer, high-end verzija sa senzorom za otiske prstiju na samom displayu uređaja, a moći ćete kupiti i slabiju te manju verziju (5.88 inča) pod nazivom SE (KHM KHM).

Cijene – običan 421 dolar, Explorer 577 dolara i SE 281 dolar. Realno – puno manje od iPhone X-a. Isprobaj, testiraj, možda ti se svidi neki od ovih pa uštediš novac i potrošiš ga na crtice bijelog koje možeš iscrtavat na staklenoj pozadini Xiaomija.

TAGOVIiPhone kineski mobiteli kineski smartphone samsung smartphone xiaomi

Komentiraj