Mobiteli

Aside Banners

Xiaomijevi novi smartphonei su na papiru moćniji od iPhonea, a upola jeftiniji

Piše , Objavljeno

Xiaomi želi vrh. U to uopće nema sumnje. Iako je posve očito da kopiraju Appleove poteze, rade to jako dobro i u pola cijene.

Najnoviji Xiaomijev flagship je Mi5s i njegov glomazniji brat Mi5s Plus. Čak i prema samim imenima je moguće zaključiti koliko se Šijaomi povodi za Appleovim primjerom.

Ovi smartphonei su čudovišta tehnologije.

Mi5s ima 5.15 inčni ekran, Snapdragon 821 procesor koji radi na 2.15GHz, a dolazi ili s 3 GB RAM-a i 64 GB prostora za pohranu podataka ili s 4GB RAM-a i 128 GB za fotke, video, igre itd.

Najmanji iPhone 7 ima 32 GB prostora za pohranu podataka i cijena mu je 649 dolara. Mi5s košta 300 dolara za slabiju 3GB/64GB varijantu. Tko je onda lud?

Mi5s dolazi s posebnim skenerom otiska prstiju, s 12mpx kamerom i 4mpx prednjom kamerom.

Mi5s Plus je najmoćniji smartphone na svijetu. Barem na papiru. 5.7 inčni FullHD zaslon, Snapdragon 821 na 2.35 GHz, i kombinacije od 4 ili 6GB RAM-a te 64GB ili 128GB za pohranu podataka.

Također ima 13mpx duplu kameru na stražnjoj strani i to kameru koju je izradio Sony. Sustav funkcionira tako da jedna kamera fotka “normalne” fotke u boji, a druga fotka monokromatske za poboljšanu oštrinu. Prednja kamera ima 4mpx. Dovoljno za naporne selfieje u neugodnim situacijama. Cijena? 345 dolara za “slabiju” 4GB/64GB verziju i 390 dolara za 6GB/128 GB verziju.

Screenshot_5

I Mi5s i Mi5s Plus se nisu previše odmaknuli od dizajna prošle verzije – što uopće nije loše. Ako se kojim slučajem odlučim baciti svoju zdrobljenu Sony Xperiu Z3 Compact, možda je jedan od Xiaomijevih beba moj idući smartphone. #realtalk #facts

U prodaji je od 29. rujna – što će reći brzo u posjet rodbini u nadi da će ti tutnit koji evro ili dojčmark!

Ako trebaš novu pilu, a bed ti je zamijeniti automobil za novi iPhone – Xiaomijeve bebe te čekaju na internetima.

TAGOVIapple iPhone kineski smartphone mi5s smartphone xiaomi

Komentiraj