Mobiteli

treba!

Aside Banners

Zašto kupovati skuplje? Xiaomi izbacio Poco X2, zvijer od smartphonea za 1500 kuna

Piše , Objavljeno

Xiaomi je odlučio predstaviti budget liniju proizvoda i nazvati ju Redmi (samo Redmi, ne Xiaomi Redmi iako se tako uglavnom predstavlja po webshopovima), a sada su odlučili da je vrijeme za rast broja brandova pod Xiaomijevom zlatnom krletkom.

Poco se pojavio, spin-off, nastavak Pocophone naslijeđa, sa modelom X2. Identičan je Xiaomijevom telefonu – Redmiju K30, ali ovo je neka strategija koju ne razumijemo i ne treba se uopće opterećivati s imenima jer kako je Shakespeare napisao jednoć “what’s in a name?”. Bez obzira na koji od ta dva skoro identična telefona se odlučiš, ne možeš pogriješiti. Je li Poco samo branding za Indiju? Još uvijek nam nije jasno, ali nam je drago da je uređaja sve više, samim tim i konkurencije, a uz to dolazi i rezanje cijena.

Pocophone F1 je bio čudo od mobitela, prkosio je nekim znatno skupljim flagship uređajima, a sada se ime Poco koristi za ovo (ne toliko) maleno čudo.

Najvažnije je spomenuti display s visokim stupnjem osvježavanja ekrana – čak 120Hz, a trebamo pohvaliti i ogromnu bateriju od 4500 mAh.

Telefon se puni USB-C-om, a ima i headphone jack pa nećeš morati baciti žičane slušalice u kantu. Četiri kamere su također tu na stražnjoj strani uređaja (jedna sa Sonyjevom 64MP senzorom), a s prednje strane imaš dvije kamere za okej selfije. Ako uopće više snimaš selfije u 2020. godini.

Dolazi s Androidom 10 iz kutije što nam puno znači u današnje vrijeme.

Još nije sigurno kada će Poco X2 u prodaju, postavi si notifikacije i za Redmi K30 koji je gotovo identičan smartphone.

A ako želiš okej mobitele za male novce, hrvatski brand NOA je zaronio i rješavaju se zaliha, potraži njihove sasvim pristojne smartphone uređaje na finim akcijama.

TAGOVIpoco smartphone xiaomi