Mobiteli

princeza leica

Aside Banners

Želite najbolje fotografije na smartphoneu? Leitz Phone 2 i Leica imaju pravu stvar za vas

Piše , Objavljeno

Izvor: Leica

Najbolja kamera je ona koju imate sa sobom. Možete posjedovati najskuplju i najveću kameru na svijetu, ali ako nije uz vas u potrebnom trenutku — džabe sve. Zato se sve veći broj korisnika okreće svojim pametnim telefonima jer su uvijek na raspolaganju, rijetko kad ćete napustiti dom bez svog. Leitz Phone 2 računa na sve korisnike koji zabilježavaju obične i neobične trenutke svojim smartphoneima, a zato su u suradnji s Leicom napravili čudesa.

Senzor od jednog inča će puštati dovoljnu količinu svjetlosti za više detalja, a to je ujedno i najveći senzor ikad smješten u pametni telefon. Ima i rezoluciju od 47.2 megapiksela, a možete očekivati i nevjerojatnu optičku izvedbu koju već standardno možete pripisati Leici. Osim vrhunskih fotografskih performansi, možete očekivati i vrhunski smartphone koji pokreće Qualcommov Snapdragon SM8450. Dizajn također odgovara Leicinoj estetici, a odskače od suvremenih pametnih telefona čiji je dizajnerski jezik postao običan i bezidejan.

Leitz Phone 2 nosi ime osnivača kompanije, ali i njegovog sina koji je svijetu prvi predstavio 35-milimetarsku kameru. Bijela pozadina, blago nazubljeni rubovi telefona za bolji grip i prepoznatljivi crveni logo. Odskakat ćete i fotografijama, ali i izgledom svog smartphonea. Aluminijski okvir, display od Gorilla Glassa, otpornost na vodu i prašinu… Zvuči i više nego dobro. I ono što izrazito cijenimo — poklopac za kameru kako biste ju zaštitili od vanjskih utjecaja. I ključeva i kovanica u džepu.

Cijena? Nije malena i potrebna je velika vjera za ulaganje ogromne količine novca u nešto nestandardno, u nešto što nije Samsungovo ili Appleovo, ali vjerujemo da će fotografski entuzijasti (i profesionalci) uživati. Osim cijene od gotovo 1600 dolara, svakako nije malena stvar ni ekskluzivna dostupnost smartphonea za japansko tržište, ali u globalnom društvu ne sumnjamo kako ćete ga moći uvesti bez većih problema. Ako vam je uistinu stalo.

TAGOVIfotografija kamera leica mobitel smartphone