Auto & Tech

Aside Banners

Muscle reinkarnacija

Trend ponovnog rađanja Muscle automobila nikako nije mogao zaobići Dodge. Iz njihove "teretane" stigao nam je legendarni mišićavko zavijen u moderno ruho.

Piše , Objavljeno

2008 Dodge Challenger SRT8

2008 Dodge Challenger SRT8

Prateći trend povratka legendarnih muscle automobila i Dodge je odlučio reinkarnirati svoju četverokotačnu hrpetinu mišića nastalu 1969. godine koja se na tržištu pojavila godinu kasnije. Radi se naravno o Challengeru, jednim od sinonima za pravi muscle car.

Moderna vremena, moderno izdanje. Pred vama je 2008 Dodge Challenger SRT8 čije se vanjske linije čvrsto oslanjaju na nepogrešivi dizajn modela iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Osim u HEMI Orange boji kakva je na fotkama uz tekst, Challenger SRT8 je moguće dobiti u metalik srebrnoj i crnoj perla boji.
Za razliku od boja, motor je samo jedan. Radi se naravno o provjerenom V8 HEMI čudovištu s čak 6.1 litrom obujma i rasnih 425 konja. Zahvaljujući takvoj vrsti dopinga ovaj 1880 kila teški mišićavko postaje i vrhunski sprinter što potvrđuje ubrzanje do stotke koje se odvija u samo četiti i pol sekunde te maksimalna brzina od čak 270 kilometara na sat! Famoznih četvrt milje prelazi za 13.5 sekundi.

2008 Dodge Challenger SRT8

Osim fantastičnog motora, Dodge ističe i njegovo odlično ležanje na cesti, visoki stupanj sigurnosti i superiorne Brembo kočnice koje zaustavljaju Challengera sa 100 km/h do nule za manje od 34 metra.
Unutrašnjost je prožeta sportskim detaljima i blagoslovljena vrhunskom kožom, Kicker audio sustavom, plemenitim materijalima kao što je titan i drugim oku ugodnim sitnicama. Cijena Dodge Challengera SRT8 iznosit će oko 38 tisuća dolara.

TAGOVI2008 Dodge Challenger SRT8 auti dodge hemi muscle car

Komentiraj