Auto & Tech

Ideja vrijedna 13 milijuna dolara

Aside Banners

Naizgled obični prijenosni hladnjak je najuspješniji projekt u povijesti Kickstartera, a evo i zašto!

Piše , Objavljeno

Coolest prijenosni hladnjak je ovoga tjedna postao najuspješniji projekt u povijesti Kickstartera te dokazao da izmišljanje tople vode još uvijek može biti profitabilno.

cooler

Da postoji nekakav imaginarni brojač internet korisnika koji nakon posjete stranici opetovano mantraju: “Ma daaaaj, toga sam se i ja mogao sjetiti!“,  Kickstarter, Indiegogo i slične crowdfunding platforme bile bi apsolutni pobjednik. Obični otvarač pive koji je skupio nekoliko desetaka tisuća dolara, zdjela krumpir-salate vrijedna milijune ili “obični” prijenosni hladnjak definitivno ne izgledaju kao nešto za što ti trebaju 3 doktorata i tim od 200 vrhunskih stručnjaka, a opet… do sada se nitko to nije sjetio isfurati! Zato ekipi iza ovih i sličnih projekata možemo samo čestitati na otkrivanju tople vode i saznanju da uz dobru ideju, kvalitetnu prezentaciju i neki detalj kojim se izdvajaju od konkurencije, sve može biti profitabilno.

A kada se govori o profitu, nema jačega od Coolest Coolera, vrlo modernog i uistinu posebnog, ali naizgled sasvim običnog prijenosnog hladnjaka. Zahvaljujući vrhunski odrađenoj kampanji na Facebooku, Twitteru i ostalim društvenim mrežama te izvrsnoj medijskoj popraćenosti, ovaj je projekt na Kickstarteru uspio skupiti nevjerojatnih 13,2 milijuna dolara, što ga čini novim svjetskim rekorderom. Taj je podatak još zanimljiviji ako se u obzir uzme da njegov tvorac, Ryan Grepper, u početku tražio svega 50 tisuća dolara, što je premašeno za više od 26 000%!

Coolest Cooler – promo video:

Ono što Coolest izdvaja od konkurencije i čini privlačnim gotovo svakome tko barem jednom godišnje krene na neki izled ili putovanje jest što se radi o prijenosnom hladnjaku koji ima uistinu sve što vam treba (a i ne treba, ali eto, da se nađe): punjivi blender, vodootporne Bluetooth zvučnike, USB punjač, svjetiljku, ploču za rezanje, spremnike za tanjure i pribor za jelo te otvarač za boce, a sve se to nalazi u simpatičnoj kutijici na kotačima koja se može naručiti u šest različitih boja. Njegova je cijena prihvatljivih 185 dolara (oko 1000 kuna) plus troškovi dostave, a ako naručite sada, svoj biste Coolest mogli dobiti već tijekom veljače iduće godine. Fuck, zašto se mi nismo sjetili ovoga?!

TAGOVIcoolest cooler crowdfunding hladnjak kickstarter prijenosni hladnjak rekorder tehnologija

Komentiraj