Auto & Tech

Jel ikoga uistinu briga?

Aside Banners

Najveća YouTube zvijezda današnjice ponovno prijeti brisanjem svog kanala

Pewdiepie je dosegao gotovo nestvarnu brojku od 50 milijuna YouTube pretplatnika, a sada se prijeti kako će jednostavno... kvitati!

Piše , Objavljeno

Pravim imenom Felix Kjellberg, Pewdiepie je uistinu najveća zvijezda YouTubea, a to dokazuje i 50 milijuna pretplatnika na njegov kanal i zarada koja je prošle godine bila impresivnih 12 milijuna dolara. Nisam neki fan gledanja tog inače simpatičnog lika dok igra igrice i derači se, ali eto, očigledno ekipa u svemu tome vidi nešto što je meni promaklo. No Felix više nije zadovoljan svojim radom, YouTube politikom i zalaganjem svojih fanova u praćenju njegova rada, pa već neko vrijeme najavljuje kako će ugasiti svoj kanal jednom kada on dostigne brojku od 50 milijuna pretplatnika. Sada, kada se to dogodilo, kako dalje?

pewdie

Pewdiepie je putem svog Twitter računa poslao poruku fanovima kako se kanal uistinu gasi i to u petak u večernjim (po našem vremenu) satima, a mišljenja oko toga su podijeljena. Neki liju suze, drugi mu šalju pohvale zbog velikog uspjeha, a treće zapravo uopće nije briga nego eto… vole malo trolati. Postoje i oni skloniji teorijama urote koji tvrde kako nitko normalan ne bi ugasio tako popularan kanal i uskratio si hrpetinu love pa vjeruju kako će Felix ugasiti svoj drugi, daleko manje popularan kanal Jack septiceye2 (UPDATE: što je on i napravio), tako u isto vrijeme održavajući obećanje i ostavljajući glavni proizvod nedirnut.

pewdie1

Što god se od ovoga dogodilo, jasno je kako se Felix, unatoč tolikom broju pretplatnika, ipak nalazi u problemima. Naime, njegovi novi videi dobivaju relativno malo pogleda (oko 2-3 milijuna, naspram 60-70 milijuna od prije par godina) s obzirom na taj broj pretplatnika, pa dečko jednostavno ne vidi smisla u nastavku takvog rada već će radije krenuti ispočetka i raditi nešto za prave fanove. Nema veze s vezom, al’ hajde, njegov život. Ako i izbriše glavni kanal, svi će videi ostati spremljeni jer su se mnogi fanovi pobrinuli da zauvijek sačuvaju njegov opus, a i on sam će se brzo snaći. Već radi novi web content za YouTube Red, u kombi je s ekipom koja je radila Goat Simulator, a i dalje ima sponzorske ugovore tako da… kruha sigurno neće biti gladan.

TAGOVIFelix Kjellberg odlazak pewdiepie pretplatnik video youtube zvijezda

Komentiraj