Auto & Tech

Svjetsko geek prvenstvo

Aside Banners

Nakon 25 godina stanke Nintendo u život vraća svoje Svjetsko prvenstvo

Piše , Objavljeno

Kako bi poboljšali status i vratili povjerenje lagano razočarane igrače zajednice, Nintendo u život vraća sada već kultni događaj koji se prvi i posljednji put održao prije 25 godina!

nintendoIako je bilo ograničeno samo na SAD te se održalo 1990. godine, u vremenima kada je većina nas bila premlada ili previše zabrinuta zbog stanja u državi, Svjetsko Nintendo prvenstvo je kroz pop-kulturne reference i nagli uspon YouTubea, društvenih mreža i geek sfera postalo svojevrsna legenda koje su se stariji sjećali sa suzom u oku, a oni mlađi zazivali da se ponovi. I bome, japanski je multimedijalni gigant skužio kako povjerenje javnosti u njihove proizvode polagano slabi pa su odlučili učiniti vjerojatno najpopulističkiji potez koji su mogli: vratiti Svjetsko Nintendo prvenstvo!

Nintendo: Get Ready for E3 – teško je opisati što je ovo:

Prvo i jedino takvo natjecanje se održalo prije točno 25 godina, a povod mu je bio film The Wizard, jedan od prvih relativno uspješnih pokušaja spajanja gejmerskog svijeta i kino iskustva. Diljem cijelog SAD-a su se održavala kvalifikacijska natjecanja u ukupno tri dobne skupine, a pobjednici su snage odmjerili na velikom finalu u Los Angelesu. Za pobjedu i pokal prvaka je trebalo najbrže skupiti 50 novčića u igri Super Mario Bros., odvoziti krug u Red Raceru i završiti sve s dobrim rezultatom na Tetrisu, a za sada nije poznato koje će se sve igre i na koji način koristiti na prvenstvu 2015. godine.

Nintendo World Championships 1990 – promo:

Pretpostavlja se kako bi to mogla biti nekakav posebno složeni miks dobro poznatih naslova, a jedna od najvećih razlika u odnosu na prvo natjecanje jest što će sada biti okrunjen samo jedan pobjednik neovisno o svojim godinama. Geekovi, gejmeri i Nintendo fanovi, vrijeme je da zagrijete svoje prstiće i otputujete preko bare jer regionalna natjecanja počinju već 30. svibnja, a veliko će se finale održati 14. lipnja, taman prije početka ovogodišnjeg E3 sajma!

TAGOVIE3 nintendo super mario svjetsko prvenstvo tetris video igrice

Komentiraj