Auto & Tech

Elon Musk, ti si na potezu!

Aside Banners

Neki prestaju cugati, neki kreću u teretanu, a Mark Zuckerberg u 2016. želi stvoriti umjetnu inteligenciju

Piše , Objavljeno

Mnogi će se složiti kako je vrlo bitno imati jasne ciljeve i ambicije te se svakodnevno izazivati kako bi se pomaknule neke granice. Mark Zuckerberg se toga bome drži!

markJedna od neizbježnih posljedica nove godine jest i trend novogodišnjih odluka, obećanja koja si svi dajemo da bismo ih prekršili u roku od najviše mjesec dana. Prestati piti alkohol, krenuti u teretanu, više čitati i družiti se s ljudima… sve to izgleda jako lijepo i ostvarivo tamo negdje 1.siječnja, da bismo se već oko Valentinova našli mrtvi pijani i sami iznad WC školjke, rigajući 3 porcije ćevapa koje smo pojeli sat vremena ranije. Ipak, ima i onih koji izvršavaju svoje novogodišnje odluke, a jedan od njih je i Mark Zuckerberg, momčić koji je stvorio Facebook i danas slovi za jednog od najbogatijih i najmoćnijih ljudi na planeti. Kakvi su njegovi planovi za 2016. godinu?

Every year, I take on a personal challenge to learn new things and grow outside my work at Facebook. My challenges in…

Posted by Mark Zuckerberg on Sunday, January 3, 2016

Ambiciozni Markiša je tako putem Facebooka (a čega drugoga) svijetu obznanio svoju novogodišnju odluku, a ona je da izradi vlastitu umjetnu inteligenciju koja bi upravljala njegovim domom iliti nešto kao Jarvis u Iron Man serijalu filmova. Iako takvi sustavi već godinama postoje, Zuckerberg želi stvoriti svoju vlastitu varijantu, sam napisati kodove i sve isprogramirati te svoj digitalni dom naučiti da prepoznaje njegov glas, pušta njegove prijatelje u kuću ili upozorava ako nešto nije u redu s njegovim novorođenim sinčićem. Bome, frajer ima neke opake ciljeve, ali da ga vidimo može li trijezan ići u teretanu barem tri puta tjedno i uvjeriti se kako je to prekrasan život?!

TAGOVIA.I. facebook iron man Mark Zuckerberg Umjetna inteligencija

Komentiraj