Auto & Tech

Pametno posuđivanje

Aside Banners

Netflixov hit ‘Stranger Things’ tuče po nostalgiji, a ovaj video pokazuje koje je sve klasike kopirao

Stranger Things je svakako jedan od najvećih hitova ljetne sezone, a razlog tolike popularnosti je svakako odavanje počasti svim filmovima koji su ga inspirirali.

Piše , Objavljeno

Iako se radi se izrazito manjkavoj priči punoj ogromnih rupa u scenariju i katastrofalne glume (Winoni Ryder bi trebalo oduzeti glumačku dozvolu), Stranger Things je serija koju smo uživali gledati. Prvi razlog jest što je, unatoč spomenutim problemima, i dalje izrazito intrigantna i zanimljiva, a drugi je što kao malo koji drugi film ili serija odaje taj feeling 80-ih godina prošlog stoljeća i izaziva u nama nostalgiju za tim pradavnim vremenima. Nije lako doprijeti do tih emocija, a osim standardnih alatki za evociranje uspomena poput prigodne kostimografije i scenografije, glazbe u duhu vremena i sada već arhaičnih dijaloga, potrebno je zarovati malo dublje i dohvatiti taj stil snimanja i kadriranja koji je onda bio iznimno popularan. Stranger Things, odnosno njegovi autori, braća Duffer, su to bome i učinili, a ovaj video donosi presjek svih klasičnih filmskih scena koje su “pokradene”.

References to 70-80’s movies in Stranger Things – video:

Naravno, nedostaje hrpa drugih filmova iz kojih su posuđene određene scene i kadrovi, poput originalne Star Wars trilogije, horora It ili Last House on the Left, ali glavne su stvari pokrivene i ne možemo ignorirati kako se uglavnom radi o nečemu u što je Steven Spielberg bio umiješan, od E.T.-a preko Gooniesa pa sve do Bliskih susreta treće vrste i Poltergeista. Vjerujemo kako velikom filmašu, kao i svim drugima čiji su radovi kopirani u Stranger Thingsu imponiraju takvi hommageovi, a biti će zanimljivo vidjeti hoće li se ovaj trend nastaviti i u idućim sezonama, o kojima se već ozbiljno šuška!

TAGOVI'80 hommage kopija Netflix nostalgija serija sf steven spielberg stranger things

Komentiraj