Auto & Tech

Novi sport na vidiku

Aside Banners

Netko se sjetio da bi dron mogao biti idealan za surfanje i nije se nimalo prevario

Razne varijante skijanja i boardanja na vodi zahtjevaju ili skupocjeni gliser ili nepraktičnu žicu, ali dron bi mogao biti zamjena koju smo tražili.

Piše , Objavljeno

Osim što ih koristimo za ubijanje jadne bliskoistočne nejači, dostavu paketa i snimanje totalno cool super najcool totalno genijalnih i super originalnih i nikad viđenih videa iz zraka, dronove se može koristiti i kao radnu snagu. Ne samo da može, nego se to od njih i očekuje. Jedini je problem što su one komercijalne bespilotne letjelice na žalost još uvijek premalene i nedovoljno snažne da uistinu ponesu ili povuku nekakav teret. Ipak, ako u jednadžbu ubacimo vodenu površinu i dasku, dodamo mementum i uložimo nešto para u malo jači dron, možda bi se moglo koristiti ove gadgete za boardanje na vodi? Ekipa iz Freefly Systemsa misli kako je to itekako moguće!

Dronesurfing – video:

Iako nam je teško povjerovati da ovaj dron, koliko god moćno izgledao (radi se o Freefly ALTA 8 modelu koji košta finih 100-tinjak tisuća kuna), ekipa iza ovog videa tvrdi kako je sve stvarno i kako dron uistinu može povući daskaša, bilo da se radilo o wakeboardu, skimboardu ili nekom drugom obliku daskanja. Ipak, ističu kako bi moglo biti problema ako se ovaj trik izvodi s mjesta, pa je stoga poželjno da se daskaš prije zaleti kako bi uhvatio momentum. Bilo kako bilo, nadamo se kako svjedočimo rađanju sasvim nove sportske discipline i su razni gliseri, žice i jedra stvar prošlosti!

TAGOVIbespilotna letjelica board dron ekstremni sport freefly systems skimboard surfanje wakeboard

Komentiraj