Auto & Tech

Aside Banners

Nimalo obični bicikli

Bicikli ne moraju biti samo prijevozna sredstva. Oni mogu biti i dizajnerska i prilagodljiva čuda. Uvjerite se...

Piše , Objavljeno

Da je vožnja biciklom danas više od puke rekreacija i kruga po parkiću dokazuju i ovi primjerci koje ćemo predstaviti. Dizajnerska i praktična rješenja koja oni nude uvelike nadilaze filozofiju nekadašnjeg poimanja bicikla i njegove uporabe. Od sada s njim možete i po snijegu, možete ga nositi u ruksaku, a također ga možete i prilagoditi svom osebujnom ukusu.

Oryx – bicikl iz budućnosti

Oryx

Oryx

Dok ga je dizajnirao, Harald Cramer je valjda imao na umu kako će u nekom budućem nastavku Aliena dotični ljude naganjati na ovom biciklu. Dizajn je zaista nevjerojatan, a niti sam bicikl ne zaostaje.
Aliena na stranu, ovaj bic stvoren je za “fajt protiv štoperice”, odnosno naganjanje vremena i kao takav prije svega mora biti lagan pa je stoga izrađen od ugljičnih vlakana i posjeduje jednostranu vilicu. Da bi bio praktičan, njegove kotače moguće je izmijeniti pritiskom gumba i kao što vidite ne sastoji se od gomile dijelova. Ručke i vilica su izrađeni od jednog dijela a vaše “sedlo” sastavni je dio okvira.

Ktrak – i po snijegu

Ktrak

Ktrak

Kanadski Ktrak je zapravo univerzalan kit koji možete ugraditi na svoj montić ako se želite naganjati po snijegu. Nije namijenjen vožnji po pijesku ili po nekoj sličnoj površini ali slobodno probajte.
Stražnji dodatak garantira 25 posto bolje prianjanje nego prosječan kotač, a u paru s prednjom skijom navodno je ultimativno sredstvo za jurnjavu. Kit je trenutno dostupan samo za 26 inčne kotače a najavili su skori dolazak onog za 20 i 24 inčne kotače. Prvi prototip ovog kita se pojavio 2006. godine i njegova popularnost neprestano raste.

Electrobike Pi – elektro bic

Electrobike Pi

Electrobike Pi

Da, ovo čudo tvrtke Electrobike je bicikl na električni pogon snage 750 vata. Možete ga puniti na običnoj utičnici, a nakon cirka tri sata punjenja ovaj lagani, tihi i brzi bajk spreman je za jurnjavu i može vas furati između četrdeset i pedeset kilometara nakon čega ga morate ponovno stavit na punjenje. Kilometraža je zaista nevjerojatna a može biti još i veća ako kupite dodatnu bateriju.
Brzina vožnje je oko 30 km/h a proizvođač navodi da Pi može savladati i najveće nagibe. Naravno, interesantan dizajn, vrhunska tehnologija i performanse imaju i svoju cijenu. Ona iznosi nekih osam tisuća dolara za osnovni model. šteta.

Brompton M6R – preklopni

Brompton M6R

Brompton M6R

M6R je preklopni bicikl kojeg je moguće sastaviti za cirka petnaestak, dvadeset sekundi, odnosno nekoliko minuta ako u vašem slučaju ruke i mozar pričaju različitim jezicima.
Dostupan je u deset boja, sa tri ili šest brzina, a možete birati i koje dijelove želite imati izrađene od titana, čvrstog i laganog materijala. M6R je u najlakšoj verziji težak manje od trinaest kila, a ukoliko želite postati njegov vlasnik pazite da i vi ne budete jako olakšani. Njegova cijena kreće od 1250 baksa a od narudžbe do isporuke na njega se čeka između tri i dugih sedam tjedana.

TAGOVIbicikl Brompton M6R Electrobike Pi ktrak oryx

Komentiraj