Auto & Tech

Retro šik

Aside Banners

Nintendo izbacuje “novu” preslatku konzolu koja nas vraća u prošlost

Izgleda kako je netko u Nintendu napokon počeo raditi svoj posao i u svega par dana razveselio ljubitelje video igrica diljem svijeta.

Piše , Objavljeno

I dok cijeli svijet doslovno luduje za Pokémon Go fenomenom, Nintendo ne planira stati već nastavljaju na ovom toboganu uspjeha koji im donosi ogromnu lovu i u isto vrijeme uveseljava milijune ljubitelja video igrica diljem svijeta. Kao tvrtka koja gotovo cijelo svoje bogatstvo gradi na svega nekoliko glavnih proizvoda (među kojima je i desetljećima stari Pokemon), nije stoga nimalo čudno da je njihov novi proizvod zapravo 30 godina stara konzola koja je sada zaživjela u modernijem ruhu.

Radi se o kultnoj i po mnogima revolucionarnoj konzoli Nintendo Entertainment System, koja u 2016. godini dobiva svoju NES: Classic Edition varijantu. Radi se o svojevrsnoj replici starog sustava, samo što je ova varijanta daleko manja i ima hrpu dodataka prikladnih modernom tehnološkom napretku, poput HDMI kabela, adaptera, priključka za Wii Remote i replike originalnog kontrolera, a uz konzolu dolazi i 30 već instaliranih klasika poput Super Mario Bros.-a, The Legend of Zelda, Metroida i Donkey Konga.

nintendo 1

Tu se pojavljuje i najveći problem ovog “novog” NES-a, jer za sada ne postoji plan da se omogući igranje nekih drugih naslova, osim ako se ne krene prtljati po hardveru. Ipak, možda to i nije toliko veliki problem pošto je 30 ukomoniranih naslova ionako uglavnom sve ono što vrijedi igrati na 30 godina starom Nintendu, a po cijeni od 60 dolara, stvarno se može reći kako se radi o bagateli. Konzola u prodaju kreće 11. studenog, a ako bude postojala ikakva mogućnost, odriješiti ćemo kesu… ipak, takva nostalgija je neprocjenjiva!

TAGOVIdonkey kong konzola legend of zelda NES nintendo super mario

Komentiraj