Auto & Tech

Za roštiljanje dušu dalo

Aside Banners

Nissan spaja električni automobil s ugradbenim roštiljem, karaoke aparatom i bespilotnom letjelicom

Piše , Objavljeno

U pokušajima da pronađu svoje mjesto pod suncem velike kompanije često posežu za totalno nebuloznim idejama, što Nissanova definitivno nije!

nissan 2Nissan e-NV 200 je lagano transportno vozilo na struju koje je tek nedavno predstavljeno na sajmovima diljem svijeta, a već sada dolazi u najnevjerojatnijim inačicama koje možete zamisliti! Iako se temeljni model još uvijek nije pojavio na slobodnom tržištu (pitanje je hoće li uopće ići van Japana), Nissan je pokrenuo nekoliko zanimljivih projekata vezanih uz njega među kojima se najviše ističe Ultimate Smart BBQ Vehicle, “pametno” vozilo koje je ujedno i jedan veliki roštilj. Mislite kako se radi o nekakvoj šali ili spački? Ne, Japanci se nikada ne šale sa svojim automobilima!

nissan 1

Radi se o malenoj revoluciji u mnoštvu pogleda, prvenstveno načinu na koji se ovaj autić financira. Naime, riječ je o Nissanovoj crowdfunding kampanji u kojoj će svi zainteresirani moći uplatiti 500 tisuća yena (oko 25 tisuća kuna) te sudjelovati u fantastičnoj metamorfozi njihovog dostavnog vozila, a najveća je šteta što je ova opcija dostupna samo u Japanu. Nema veze, ionako smo samo tražili izliku da se preselimo u tu spaljenu državu.

Nissan Ultimate Smart BBQ Vehicle – promo video:

A što to Ultimate Smart BBQ Vehicle nudi? Središte svega je velika grill jedinica koja se izvlači iz prtljažnog prostora vozila te je opremljena roštiljem, sudoperom, plohom za pripremu hrane, mehaničkom drobilicom otpada i sličnim dodacima potrebnim svakom majstoru fine klopice, a kao i sam auto i centralna je konzola pogonjena strujom. Ovaj Nissan također ima i ugrađeni odbijač komaraca koji zvukom i mirisom tjera nametnike u krugu par metara, a tenda i ovlaživač zraka dobro dođu ako zaprži poslijepodnevno sunce. Stvari postaju malo čudnije kada se u igru uključi i ugrađeni karaoke aparat, a za totalnu se ludost pobrinula malena bespilotna letjelica s kamerom za snimanje toliko željenih selfieja vas i vaše ekipe dok roštiljate. Nagledali smo se svakakvih nebuloza, ali ovo se uistinu čini kao nešto što bismo voljeli imati u garaži!

TAGOVIdrone e-NV200 električni automobil grill japan karaoke nissan roštilj roštiljanje selfie

Komentiraj