Auto & Tech

Aside Banners

Ništa od rata mini retro-konzola, Sega niti ne planira izbaciti svoj džepni Genesis

Nintendo je svojom mini-NES konzolom revitalizirao tržište retro gejminga, a ovih se dana u medijima pojavila informacija kako će isto učiniti i Sega. Na žalost, za sada ništa od toga.

Piše , Objavljeno

Prije nekoliko je dana Nintendo ponovno pogodio “u sridu” najavom svoje mini-NES konzole, verzije legendarnog sustava koja bi trebala spojiti užitak retro gejminga s modernim tehnologijama, a naravno kako je to izazvalo val oduševljenja među nostalgičarima. Većina je svjetskih medija pak jučer prenijela informaciju kako će isto to učiniti i Sega, stvaljanjem na tržište mini-Mega Drive konzole, modernizirane retro verzije svog najpoznatijeg igračkog sustava. Na žalost, te su se informacije pokazale netočnima, barem kada se govori o nečem službenom.

sega 2

Istina je, naime, kako uistinu postoji mini-Mega Drive konzola, ali ona se na tržištu nalazi još od 2012. godine i nije proizvod Sege, već kineske tvrtke AtGames koja pliva u sivoj zoni plagijarizma i nema nikakve poveznice (a vjerojatno niti riješena autorska pitanja) sa Segom. Da, njihova se konzola zove Sega Mega Drive, ali nema Segin hardver niti je većina od 80 igrica uopće Segina, već se radi o nemušto sklepanim kopijama. Ljubitelji kultne konzole mrze ovo kinesko smeće, koje osim već spomenuti nedostataka ima ogroman problem s katastrofalnim kontrolerima, distorzijom zvuka i činjenicom kako većina igrica uopće ne radi!

sega 1

Ipak, ekipi iz AtGamesa se mora priznati kako znaju loviti u mutnom, pa svako malo izbace neku poboljšanu verziju te svoje piratske konzole i naplate to 65 dolara, a naivna ekipa izgleda kako puši foru. Tako su se i sada odlučili okoristiti Nintendovim revitaliziranjem tržišta retro gejminga, pa će izbaciti novu verziju mini-Mega Drivea povodom 25. godišnjice Sonica. U svakom slučaju, ako ste mislili dati lovu za ovako nešto, možda je bolje da potražite istu stvar kod lokalnog šanera ili na kakvom buvljaku… ili možete pričekati dok se posrnuli div Sega ne odluči ubaciti u igru, za ozbiljno!

TAGOVIfake konzola kopija lažnjak NES nintendo retro sega sega mega drive

Komentiraj