Auto & Tech

Leti kao... kokoš?!

Aside Banners

Nova luda demonstracija jetpacka pokazuje moguću budućnost prijevoza

Piše , Objavljeno

Iako su prva testiranja jetpacka obavljena još tamo 60-ih godina prošlog stoljeća, i dalje ne letimo zrakom s divovskim tankovima na leđima! Možda je napokon došlo vrijeme da i to postane stvarnost…

jetpackKao i u slučaju hoverboarda ili letećih automobila, i jetpack (iliti mlazna torba, kako bismo mi to nemušto preveli na hrvatski) je jedna od onih tehnologija koje najavljuju otkad smo bili klinci i svakih par mjeseci netko negdje složi nešto zbog čega se obradujemo kako će napokon sve to postati stvarnost, da bi na kraju dobili frišku figu. S jetpack gadgetarijama su radili davnih 60-ih godina prošlog stoljeća i još uvijek se nisu puno odmakli od početnog koncepta: luđak na leđa stavi tankove pune goriva s motorom koji stvara potisak i poleti, te uz mnogo sreće nakon dvadesetak sekundi u zraku sleti živ, zdrav i neeksplodiran!

Izgleda kako se bolje od toga trenutno ne može, pa su proizvođači i razvojni timovi odlučili kako je to izgleda to te najavljuju prve komercijalne jetpackove već u roku od dvije godine. Čisto sumnjamo, ali dobro… barem su optimistični! Kako bi dokazali realnost svojih tvrdnji u posljednje vrijeme isfuravaju sve više snimaka kaskadera koji na leđa stavljaju ovakvu opremu i otiskuju se u nebeske visine, a jedan nam je takav video ovih dana došao iz daleke Kine.

Human flying jetpack – reportaža:

Momak po imenu Nick Macomber je pred oko 1 000 ljudi u Pekingu oprobao jedan (i prvi) kineski jetpack, vinuo se se u zrak i lebdio na nekih 20-ak metara punih 27 sekundi prije nego su mu se tankovi s gorivom ispraznili i prisilili ga na slijetanje. “Osjećam se kao ptica, vidim gdje želim ići i jednostavno odem tamo“, rekao je Macomber nakon svog leta, ignorirajući činjenicu kako se i dalje radi o iznimno opasnoj zanimaciji i kako sve skupa traje kraće od imaginarnog meča između mene i Floyda Mayweathera. Ali eto, dajemo im dvije godine da nas pokušaju uvjeriti kako je ovo nešto što će nam uistinu promijeniti živote!

TAGOVIjetpack kaskader kina let letjeti mlaz mlazni pogon

Komentiraj