Auto & Tech

Aside Banners

Novi KITT – Shelby GT500 KR

Moderna verzija serije "Knight Rider" u kojoj glavnu ulogu na žalost neće imati Mič Bju, najveći tamanitelj morskih nemani i ženskih srdaca, donosi nam i novog KITT-a.

Piše , Objavljeno

Nemojte očekivati da ćemo vam izrecitirati novu glumačku postavu jer, vjerujte nam, tko god tamo glumio ova mrcina ionako će ih sve progutati svojom pojavom.

Novi KITT je napravljen na bazi legendarnog “King of the road” modela Mustanga, Shelby GT500 KR. Navedeni model nastao je davne 1968. i danas slavi svoj četrdeseti rođendan. U čast tomu, Ford je u ograničenoj seriji od samo tisuću komada reinkarnirao legendarni model. Pri stvaranju “kralja ceste” za 2008. godinu surađivali su Fordov sportski odjel SVT, Ford Racing Team i naravno sam Carroll Shelby, tvorac legendarnih Shelby Mustanga.

Apsolutnu ekskluzivu vam osim brojke od tisuću komada, jamči i vizualni identitet po uzoru na original, pločica sa “40th Anniversary” gravurom i istaknut redni broj vašeg ljubimca. Tu je još hauba od ugljičnih vlakana i 18 inčna šlapa, a da bi rođendanski paket bio kompletan i ispod haube mora biti nešto posebno. Tamo se nalazi V8 kataklizma s 5.4 litara obujma i čak 540 upregnutih pastuha.

Model će se početi prodavati u proljeće 2008. godine i nema sumnje da će, bez obzira koliko koštao svaki od tisuću komada planuti u sekundi.

TAGOVIauti ford kitt knight rider mustang

Komentiraj