Auto & Tech

Idući korak u evoluciji

Aside Banners

Oculus Rift je napokon u prodaji, vrijeme je da skupimo 4 000 kuna!

Piše , Objavljeno

Nakon višegodišnjeg razvoja, testiranja i promidžbe, Oculus Rift napokon kreće u prodaju, ali iskustvo virtulne stvarnosti svakako neće biti jeftino!

oculus 1Moramo priznati kako je Oculus Rift toliko dugo prisutan u medijima (pa i našim životima, zahvaljujući raznim dostupnim testerima) da smo mislili kako ga se već mjesecima može kupiti, ali revolucionarni proizvod koji bi trebao, ali vjerojatno neće promijeniti svijet zabave se još uvijek ne nalazi u prodaji. Ipak, ovih je dana objavljeno kako će se to sada i dogoditi, a i službeno su otvorene prednarudžbe za gadget koji donekle omogućava iskustvo virtualne stvarnosti. Svaki korisnik može naručiti samo jedan primjerak i oni koji ih naruče imaju pravo otkazivanja narudžbe sve do datuma isporuke, a sve ostale informacije možete pronaći na službenoj stranici.

oculus

Sam uređaj košta jako finih 599 dolara (nešto više od 4 000 kuna), a isporuke online narudžbi bi trebale krenuti 28. ožujka 2016. godine. Već bi se idućeg mjeseca Oculus Rift mogao naći u odabranim trgovinama, a kakva će mu sudbina biti kasnije, još ćemo morati vidjeti. Naravno, narudžba iz Hrvatske nije moguća, a najbliže od 20 država iz kojih je to moguće su nam Italija, Poljska i Njemačka. Nema veze, strpiti ćemo se mi do 2021. godine, kada će se vjerojatno netko sjetiti i nas.

oculus 2

Inače, Oculus Rift dolazi u paketu s igrama Lucky’s Tale (platformer) i EVE: Valkyrie (svemirska pucačina), ali prije svega bi bilo dobro da svaki potencijalni kupac provjeri može li njegova mašina opće podnijeti zahtjeve ove virtualne stvarnosti. Kažu kako bi nam trebala konfa u vrijednosti barem 7 tisuća kuna da sve vrti glatko, što je dobro znati za već spomenutu 2021. godinu. Osim svega toga, Rift dolazi s XBox One kontrolerom, eksternom kamerom za praćenje pokreta i Oculus Remoteom, a svatko tko ovaj uređaj uzme preko prednarudžbe dobiva i pravo prvokupa za najavljeni Oculus Touch, kontroler koji detektira pokret i u prodaji bi se trebao pronaći negdje u drugoj polovici godine. Baba iz Švabije, deder naruči Okulusa, skoro će ljeto, a na more se opet ne ide!

TAGOVIbudućnost igrice naočale oculus rift proširena stvarnost tehnologija virtualna stvarnost

Komentiraj