Auto & Tech

bic bajs bicikl

Aside Banners

Odličan lokot za bicikl – dosta ti je zveckanja? Nemoj počastiti lopove vožnjom

Piše , Objavljeno

Izvor: Hiplok

Nepraktični lanci i lokoti za bicikl predstavljaju veliki problem biciklistima diljem svijeta. Ti lokoti često ne pružaju dovoljnu sigurnost i ne osiguravaju bicikl u potpunosti, a ponekad su i izrazito iritantni, što je dodatni minus.

Imam U-lock koji je došao s nosačem, ali nosač nije dovoljno stabilan pa se U-lock klatari i zvecka. Upravo zbog tog ga nosim u ruksaku, što mi otežava teret na leđima. Što se dogodilo? Pristao sam na manju razinu sigurnosti i počeo sam nositi nešto deblji lanac prekriven tekstilom koji se zaključava ključem. Redovito se uprljam dok vežem bicikl, a iritantno je i omotavati i odmotavati lanac oko šipke sjedala bicikla.

Upravo je zbog svih ovih problema (a ponekad i samo blagih iritacija) važno da biciklisti pažljivo biraju lokot za svoj bicikl i izbjegavaju nekvalitetne te loše dizajnirane modele.

Praktični lokoti pružaju veću sigurnost i smanjuju rizik od krađe bicikla, obično su izrađeni od kvalitetnih materijala i opremljeni naprednim sigurnosnim mehanizmima, što ih čini otpornima na fizičku silu. Praktični lokoti za bicikl su i vrlo jednostavni za upotrebu, što štedi vrijeme i olakšava proces zaključavanja bicikla. To nam daj! Upravo zbog tog smo se zaljubili u ovaj Hiplok DXF koji je osvojio rulju na Kickstarteru.

U pitanju je skup lokot čija je cijena uobičajeno nešto sitno ispod 100 eura, ali ako imate bicikl koji nije iz bivše Jugoslavije, bilo bi u redu zaštiti bicikl od krađe i sebe od glavobolje.

Težina ovog lokota je 1.16 kilograma, a osigurat će vaš bicikl i, najvažnije, neće biti iritantan. Baš izgleda jednostavno za upotrebu, a čini se da i ne klacka. Više informacija pronađite na službenoj stranici, a možete ih pronaći i po Amazonu i Ebayju.

TAGOVIbicikl lokot preporuka proizvod sigurnost