Auto & Tech

Kamo dalje?

Aside Banners

Ova fantastična aplikacija pokazuje u kojem bi svjetskom gradu trebao živjeti

Piše , Objavljeno

Svi smo u jednom trenutku života poželjeli spakirati kofere i odseliti, ali čak i da se na to odlučimo, gdje bismo otišli? Teleport nudi itekako zanimljive odgovore!

teleport 2Iako su veliki egzodusi stanovništva i migracije česta pojava, izgleda kako je situacija sve gora, barem kod nas. Zbog slabe perspektive Hrvatska rapidno gubi svoje stanovništvo, a deseci tisuća ljudi napuštaju zemlju u potrazi za boljim životom. Priznajemo, i nama je to par puta palo na pamet, ali čak i da se odlučimo za to, kamo otići? Njemačka? Irska? Švedska? Je li samo mogućnost pronalaska posla bitna ili ima još stvari na koje bismo trebali obratiti pozornost? Koji grad odabrati, a da ispunjava neka naša očekivanja idealnog života? Eh, kada bi barem postojao neki servis ili aplikacija koji bi nam na osnovu kratkog upitnika pomogli odabrati naše iduće mjesto stanovanja… Sudeći po činjenici da ste već došli do ovdje u članku, vjerujemo da znate kako tako nešto postoji!

Teleport je web aplikacija koja je iznimno jednostavna za korištenje, a nudi mogućnost korisniku da provjeri koji mu je svjetski grad idealno odredište za nastavak života. Rješavanjem kratkog upitnika (možda ipak prekratkog?) aplikacija skuplja podatke o tome što ti je važno za život, koja su ti primanja, koliko plaćaš stanarinu u gradu u kojem živiš i čime se baviš te putem vanzemaljskih algoritama i crne magije procjenjuje kamo bi trebao pokupiti svoje prnje.

teleport

Eto, ja odo u Mumbai, Singapur ili Varšavu, tko me prvi prihvati! Sa strane je prikazano i kako bi se tvoje eventualno preseljenje odrazilo na tvoja sadašnja primanja, što će reći da za život u Singapuru moram početi zarađivati neku ozbiljniju lovu! Također, svaka od ponuđenih opcija se može preurediti ovisno o tome što ti je kao stanovniku bitnije (vrijeme, promet, čistoća i slično), a postoji čak i plaćena usluga takozvanih izvidnika koji će za tebe provjeriti kakvo je stanje u nekom gradu po pitanju tvojih preferencija. Možda je sve to za sada samo zabava, ali ako jednom odlučimo zapičiti odavde, prvo ćemo se obratiti Teleportu!

TAGOVIaplikacija drugi grad imigrant migracija posao preseljenje selidba teleport život

Komentiraj