Auto & Tech

A koliko jezika ti znš?

Aside Banners

Ova zabavna igra testirat će vaše poznavanje stranih jezika

Piše , Objavljeno

Lako za engleski, francuski i njemački, ali znate li kako zvuči Gujarati ili kurdski? The Great Language Game će vam pružiti pravi mali jezični izazov!

jezična igra

Pretpostavlja se da na svijetu postoji nekih šest do sedam tisuća jezika, a čak i najbolji poligloti, koji tečno govore više od šest jezika, nikada neće niti zagrebati površinu tog fascinantnog svijeta. Tako nam, do pojave neke poručnice Uhure ili ‘univerzalnog prevoditelja’, ostaje još uvijek prilično rudimentni računalni software, koji prepoznaje neke od najpoznatijih i najraširenijih jezika.

A za one koji bi se malo igrali, te usput provjerili svoje sposobnosti prepoznavanja stranih jezika, tu je simptična stranica The Great Language Game, koja nudi 70-ak različitih audio klipova kao osnovnu igračku platformu. Svi su ti klipovi preuzeti s vijesti australske televizije, što je i svojevrsni sociološki iskaz o multikulturalnosti te daleke zamlje, ali i cijelog svijeta.

jezična igra

Za svaki audio zapis na izboru vam stoje minimalno dva ponuđena jezika, a kako igra odmiče, raste i broj opcija, a time i sama težina. Statistika pak pokazuje da je u dosadašnjem tijeku najviše pogađani jezik francuski (96,1%), a najmanje Dinka (47,4%), te da je najbolji rezultat 4050 bodova. Istina, čak dvije trećine igrača nije završilo igru, poglavito zbog sporosti stranice (navala je prilično velika) i nekih manjih bugova, no nadamo se da će do izlaska ovog članka, ti tehnički problemi biti riješeni.

TAGOVIbrowser igrica igrica jezici program zemlj svijeta zvjezdne staze

Komentiraj