Auto & Tech

Luda brija

Aside Banners

Ovaj ludi gadget pretvara tvoj prst u telefonsku slušalicu!

Rijetko kada nas neki gadget uistinu impresionira, ali Sgnl se čini kao nešto što bi stvarno moglo započeti revoluciju!

Piše , Objavljeno

Razgovor na mobitel može biti mukotrpan jer u bučnim prostorima apsolutno ništa ne čuješ, a i nije baš spretno držati taj komad plastike na uhu po nekoliko minuta ili čak i više. S druge strane, razgovori preko pametnih satova su još gori, jer osim što izgledaš kao majmun dok pričaš u svoj zglob, ostatak ekipe čuje sve o čemu ti i tvoj sugovornik pričate. E pa Sgnl obećava riješiti sve te probleme i još masu njih za koje nismo niti znali kako ih imamo i to tehnologijom i konceptom koji impresionira na prvi, ali i zadnji pogled!

Sgnl – promo video:

Sgnl (u svojoj prvoj fazi znan kao TipTalk) je zapravo digitalizirani remen za sat koji je razvila južnokorejska tvrtka Innomdle Lab, na čijem su čelu tri bivša Samsungova inženjerca. Oni su osmislili način kako pretvoriti cijelu ljudsku ruku u slušalicu i korisniku omogućiti da na mobitel razgovara jednostavnim pritiskom prsta na uho. Princip rada je vrlo inovativan pa tako ovaj gadget iskorištava tehnologiju ljudskog aktuatora (stvaraju se vibracije koje prolaze tijelom odnosno rukom i to od samog remena pa sve do uha) i posebnog audio algoritma (pojačava probrane zvukove prigodnim valnim modulacijama). Sve to omogućava da korisnik jednostavno spoji svoj mobitel ili pametni sat na Sgnl, a kada ga netko nazove pritisne gumb na remenu sata i prisloni prst na uho te sasvim normalno (čak i jasnije) razgovara s drugom osobom.

Sgnl – reakcije nasumičnih prolaznika:

Sgnl je remen namijenjen za pametne satove, ali i obične satove ili jednostavno kao narukvica (u tom se slučaju Bluetoothom mora spojiti na mobitel), a izgleda vrlo elegantno. Kada korisnik priča, govori direktno u remen za sat (što bi mu trebalo biti u ravnini usta ukoliko već drži prst na uhu), a ako je vjerovati nasumičnim prolaznicima iz ovih videa, izgleda kako stvar funkcionira i bolje od očekivanog. Innomdle Lab je stoga krenuo u Kickstarter kampanju tražeći 50 tisuća dolara za finiširanje svojeg proizvoda, a 21 dan prije isteka roka već imaju skupljenih ogromnih 850 tisuća dolara! Izgleda kako ekipu itekako zanima ova tehnologija, a nama sve to smrdi kao sljedeća malena revolucija u svijetu komunikacija. Neka, ovu stvarno i priželjkujemo!

TAGOVIgadget innomdle Lab južna koreja mobitel pametni sat remen za sat ruka sgnl smartphone uho

Komentiraj