Auto & Tech

Aside Banners

Ovaj mobitel može se nositi poput narukvice! Dolazi nam budućnost savitljivih ekrana

Piše , Objavljeno

Izvor: YouTubescreenshot/@gearbytes

Tehnološke tvrtke već godinama rade na promjeni pametnih telefona kako bi se mogli koristiti na mnoštvo različitih načina. Počeli smo s ciglama koje su mogle slikati mutne fotografije, a sada imamo vrhunske uređaje koji mogu učiniti gotovo sve. Međutim, prostor nosive tehnologije još uvijek donosi uzbudljiva nova ažuriranja.

Pa, Motorola predstavila novi koncept pametnog telefona koji možete nositi na zapešću. Ovaj bi mobitel mogao spriječiti problem kopanja po džepovima, ruksaku ili torbi, kako biste došli do mobitela. Nova je tehnologija predstavljena na konferenciji Lenovo Tech World 2023, gdje je tehnološka tvrtka pokazala sklopivi uređaj koji se može pohvaliti FHD+ pOLED zaslonom, prenosi nam Live Mint. Zaslon, kada je postavljen ravno, ima veliki ekran od skoro 7 inča, ali može se i smanjiti ovisno o položaju savijanja.

Iako je ova tehnologija predstavljena davne 2016., nije bilo puno pomaka, a sada su mobiteli s ekranima na preklapanje realnost jer svoje modele proizvodi i Samsung, a široko su dostupni.

Kada ovaj savitljivi telefon može biti vaš novi modni detalj nije poznato jer je ovo još konceptualna ideja, ali nove ideju sklopivih zaslona su predstavile brojne tvrtke na, ovom i prošlogodišnjem, CES-u.

 

TAGOVImobitel mobitel modni dodatak mobitel narukvica pametni telefon savitljivi telefon smartphone