Auto & Tech

Elon Musk ponovno udara!

Aside Banners

Ovako to izgleda kada Elon Musk u stilu Tonyja Starka dizajnira raketni sustav

Piše , Objavljeno

Prije samo par mjeseci, 3D sustavi virtualne stvarnosti bili su samo još jedna ludorija iz SF-a, no Elon Musk se pobrinuo da i to postane realnost!

Elon Musk je faca: nakon PayPala, SpaceX-a i Tesle, frajer želi postati pravi Tony Stark, pa je tako prije par tjedana najavio predstavljanje svojeg novog 3D dizajnerskog sustava, po uzoru na holografske perverzije iz Iron Mana. I bome, za projekt koji je u samim svojim počecima, itekako je impresivno!

Elon Musk – budućnost dizajna:

O čemu se, dakle, radi? Sve je počelo sa prikazom na običnom računalnom ekranu, koji se mogao manipulirati korištenjem Leap motion uređaja. Zatim su ovu cijelu priču preselili na veći ekran i počeli projektiranje pravog raketnog motora, uz pomoć dobro poznatog CAD alata. Posljednji korak bilo je prebacivanje svega u 3D i modeliranje korištenjem Occulus Rift 3D naočala, koje su ovom konceptu dale dojam virtualne stvarnosti.

Ako možete ući unutra i raditi što želite, shvaćajući osnove i kako stvari funkcioniraju – za razliku od smišljavanja načina kako natjerati računalo da to učini – možete napraviti mnogo više u znatno manje vremena“, rekao je o svom novom izumu Musk.

elon musk 3d dizajn

Tako inženjeri sada imaju mogućnost rotirati, povećavati, dodavati i micati elemente svojega dizajna jednostavnim pokretima ruke, a kada je nacrt gotov, uz pomoć posebnog 3D metalnog printera mogu dobiti model od titanija za testiranje i daljnje istraživanje. Iako je ovaj ‘holografski’ dizajner tek u svojim začecima, vjeruje se da bi ova tehnologija uskoro mogla postati standard, time uvelike olakšavajući inženjerima i dizajnerima posao. Može li Musk biti više cool nego što jest?!

TAGOVI3d printer Elon Musk holograf inženjerski dizajn sf tehnologija virtualna realnost

Komentiraj