Auto & Tech

Aside Banners

Planetarni zvučnici

Svaka čast audiofilima. Oni imaju ono nešto što nama ostalim smrtnicima nedostaje - čuju zvuk na način o kojem možemo samo sanjati...

Piše , Objavljeno

Svaka čast audiofilima. Oni imaju ono nešto što nama ostalim smrtnicima nedostaje – čuju zvuk na način o kojem možemo samo sanjati… Imaju još nešto što ih razlikuje od nas – ugrađenu suludu ideju trošenja ogromne količine novaca na hardveraj kako bi nahranili svoja profinjena ušesa

Ne znam baš kakve veze ovi zvučnici imaju s planetama, no eto, proizvođač ih je tako odlučio nazvati. Doduše, dvije kuglice na vrhu zvučnika nalikuju planetama pa je valjda to razlog.

Kako bilo, slabo se razumijem u raspršivanje zvuka i kojekakve audiofilske fore, no upravo spomenute “planete” odgovorne su za nevjerojatno učinkovitu disperziju zvuka kod ovih The Planets zvučnika. Kao što donekle vidite na slici, zvučnici su smješteni s gornje strane kutije, odbijaju se u svim smjerovima od sjajnih planeta, što navodno omogućuje nenadhebivi audio doživljaj.

Dizajn je osmislio Markus Duevel, svaki od zvučnika ručno je izrađen i to, kako proizvođač ističe, ne od jeftine kineske plastike, a navodno su i poslužili kao ikonografija u nekoj od epizoda čangrizavog Dr. House-a. Votever. Dimenzije Planeta su 26 x 15 x 83 centimetara, svaki od zvučnika teži 10 kilograma, a što se tiče zvučne snage proizvođač nije baš najjasniji.

Nabaviti ih možete na stranicama tvrtke Urban Fidelity po cijeni od 1295 ili 1395 dolara za par, ovisno o boji koju odaberete.

TAGOVIaudio zvučnik

Komentiraj