Auto & Tech

Bezobrazna prijevara ili?

Aside Banners

Playstation 4 Pro je vani, ali pitanje je isplati li ga se kupiti?!

Playstation 4 ja napokon dobio svoju nadogradnju, ali nismo baš sigurni kako je to nešto što nam je uistinu potrebno.

Piše , Objavljeno

Možda je teško zamisliti, ali Playstation 4 je na tržištu već dobre tri godine i do sada je prodan u nekih 40 milijuna primjeraka, što su brojke koje uistinu izazivaju divljenje. I dok Sony marljivo radi na svojoj novoj konzoli iduće generacije (nadamo se), odlučili su zaraditi koji dolar više na reciklaži starih proizvoda, tojest nadogradnji istih. Tako su u prodaju puštena dva nova modela, Playstation 4 Slim i Playstation 4 Pro, od kojih je ovaj prvi samo tanja verzija stare stvari, dok tek Pro donosi neke istinske promjene.

No, kako stvari stoje, te promjene i nisu baš pretjerano impresivne. Za 400 dolara (100 dolara više od spomenutog PS4 Slima) se u suštini ne dobiva ništa novo osim mogućnosti igranja igrica i reprodukcije filmova na 4K rezoluciji, odnosno na televizorima i ekranima koji tu rezoluciju podržavaju. To je omogućeno prije svega nadogradnjom grafičke kartice, ali pošto su igre za plejku poznate po vrlo dobroj optimizaciji, to se zapravo uopće neće osjetiti na rezolucijama manjima od 4K, što znači kako će i vaša stara konzola moći vrtiti iste stvari na isti način kao i ova nadogradnja. Dakle, ako imate 4K televizor ili ga planirate kupiti u skorijoj budućnosti, Playstation 4 Pro je svakako dobar izbor. Ukoliko ne ispunjavate te uvjete, a želite PS4, komotno možete uštedjeti 100 dolara jer razlike jednostavno nema.

Playstation 4 Pro – promo video:

Ono što je i u ovako oskudnim prednostima veliki minus jest i činjenica kako Playstation 4 Pro nema mogućnost vrtnje Ultra HD Blu-ray formata (kao primjerice XBox One S), što znači da su korisnici ograničene ni streaming servise poput Netflixa ili za one rijetke slučajeve kada neki video na YouTubeu podržava 4K rezoluciju. Nije da smo svime ovime pretjerano razočarani jer smo navikli da nas velike kompanije deru za lovu na ovako fin i perfidan način, ali Sony se ovaj put stvarno nije iskazao.

TAGOVI4k rezolucija playstation 4 playstation 4 pro playstation 4 slim PS4 sony

Komentiraj