Auto & Tech

Kuc, kuc... budućnost je na vratima!

Aside Banners

Pogledajte, ovo je budućnost računalnih igara!

Piše , Objavljeno

Oculus Rift sustav polagano hvata zamah, a jedna od prvih igara koje iskorištavaju njegovu tehnologiju mogla bi biti indie SF avantura Reset.

reset

Od kada je prije godinu dana predstavljen, Oculus Rift sustav, koji pomoću posebnih naočala simulira virtualnu stvarnost, visi u svojevrsnom tehnološkom limbu, gdje razvojni timovi i dizajneri igara još uvijek vrlo pažljivo ispipavaju teren i čekaju da netko povuče prvi potez. Kao i obično, to bi se moglo dogoditi inicijativom jednog malog indie studija, koji dobar dio igračkog iskustva svoje igre Reset temelji upravo na ovoj revolucionarnoj tehnologiji.

Reset je naizgled klasična SF avantura iz prvog lica, u kojoj se igrač stavlja u ulogu istraživača na jednom od (izmišljenih) otoka arhipelaga Galapagos. Radnja se odvija u ne tako dalekoj budućnosti, a pretpostavlja se da će glavni pokretač biti putovanje kroz vrijeme. Igrač će tako za istraživanje imati ukupno 16 kvadratnih kilometara otvorenog svijeta, a valja napomenuti da igra neće sadržavati niti jednu borbu, već će se temeljiti na rješavanju zagonetaka i otkrivanju tog mističnog i pomalo jezivog otoka.

Dvojac (da, dobro ste pročitali, DVOJAC) koji stoji iza cijelog ovog projekta čine programer/dizajner i skladatelj Mikko Kallinen (Skandinavci stvarno rade najbolje stvari), te scenarist i dizajner Alpo Oksaharju, a novce za financiranje svog rada potražili su, kao i mnogi drugi, na crowdfunding stranici Indiegogo. Za sada im ne ide tako bajno, ali imaju još 5 dana do kraja natječaja, pa slobodno bacite oko na službenu stranicu i ako se osjećate blagdanski darežljivima, udijelite koji euro. Dečki su stvarno zaslužili!

Reset – promo trailer:

Reset – gameplay promo:

Osim što izgleda fenomenalno (a pogotovo kada u obzir uzmemo da su igru radila samo dva tipa), Reset bi kao integralni dio igračkog iskustva trebao pružiti i mogućnost igranja s Oculus Rift sustavom, što ovu igru čini jednim od pionira nove tehnologije.

reset

Ako Oculus Rift uhvati zamah, te se pokaže kao kvalitetna alternativa klasičnom buljenju u ekran, upravo bi Reset mogao biti prvi konkretni pogled u budućnost gejmanja. Istina, još uvijek treba preći onu neugodnu prepreku koja se naziva financiranje, ali pravo je vrijeme da se nadamo nekakvom računalnom božićnom čudu.

TAGOVIigrica oculus rift računalna igra reset SF avantura tehnologija budućnosti

Komentiraj