Auto & Tech

I ja Igraću!

Aside Banners

Pokémon Go pošast odnosi prve žrtve dok se epidemija nezaustavljivo širi!

Svega je nekoliko dana prošlo od kada je Pokémon Go postao dostupan javnosti, a već možemo pričati o pravoj epidemiji koja se pretvara u potencijalnu opasnost!

Piše , Objavljeno

Iako su za većinu nas Pokémoni postali stvar prošlosti još tamo početkom 21. stoljeća, izgleda kako je Nintendo uspio izvući još jedan adut iz rukava i ponuditi nam nešto što ima potencijal ne samo postati ogroman svjetski hit, nego i promijeniti cijelu industriju igara: Pokémon Go. Nećemo ulaziti u detalje o čemu se tu radi, ali je dovoljno reći kako se radi o mobilnoj aplikaciji koja koristi poznata japanska “džepna čudovišta” u okolišu proširene stvarnosti, te od igrača očekuje da traži virtualne Pokémone po stvarnim lokacijama. Znači, sada fanovi napokon mogu doslovno skupljati te malene beštije, a jedina je razlika što to ne čine onim crveno-bijelim lopticama već svojim mobitelima.

Igra se u ponudi našla prije svega par dana, a u SAD-u je već postala prava pošast i čini se kao da ju gotovo svatko igra. Naravno, vrlo brzo nakon što je ekipa počela objavljivati svoje Pokémon Go dogodovštine, pojavile su se i prve vijesti i svjedočanstva o svakojakim bizarnim nesrećama i prvim žrtvama ove nove virtualne epidemije. Dobra je stvar što za sada još uvijek nitko nije poginuo, ali sudeći po ovim pričama, samo je pitanje vremena!

Pokemon Go put me in the ER last night from pokemongo

BE SAFE + ANXIETY! from pokemongo

A cautionary tale for fellow players. from pokemongo

Znači, prilično je jasno što možemo očekivati, ali iako postoje određeni trikovi kako da Pokémon Go zaigramo i ovdje, ipak ćemo se trebati strpiti neko vrijeme da ga Nintendo “otključa” i za područje Europe. Nije uopće pitanje hoćemo li zaigrati igru ili ne, već koliko će naš društveni život patiti i koliko će vremena trebati proći dok ne završimo na hitnoj!

TAGOVIaplikacija igra mobitel nesreća nintendo pokemon Pokémon Go proširena stvarnost smartphone

Komentiraj