Auto & Tech

Wi-Fi svima!

Aside Banners

Pomoću divovskih bespilotnih letjelica Facebook dovodi internet u najzabačenije krajeve svijeta

Piše , Objavljeno

Možda nismo toliku blizu rješavanju problema svjetske gladi, bolesti i ratova, ali Facebook će se svojski potruditi da nitko nigdje ne bude bez interneta!

dronesAjde, nećemo biti toliko cinični jer nije na Facebooku da rješava svjetske krize, a iskreno, ponekad bismo dali i ove male, bespotrebne prstiće na nogama samo da imamo taj spasonosni Wi-Fi signal. Zato su posebno teški oni trenuci kada se nađemo u nekakvoj pripizdini ili nas nekim čudom prijatelji/rodbina/gore polovice natjeraju na izlete u prirodi ili putovanja na osamu pa moramo provoditi sate i sate družeći se i pričajući s njima umjesto da buljimo u ekrane naših mobitela ili laptopa i radimo ono što uistinu želimo: besciljno lutamo po bespućima interneta u potrazi za najdebilnijim stvarima koje ljudi mogu smisliti.

Facebook je tu da ponovno spasi dan! Njihov je (vrlo) ambiciozni plan u sljedećih 10-ak godina pokriti cijelu zemaljsku kuglu Wi-Fi signalom, a to namjeravaju učiniti divovskim bespilotnim letjelicama. Glavni je cilj dakako dovesti internet do onih nesretnika koji ga do sada nisu mogli imati, a to je još uvijek više od dvije trećine svjetske populacije. Ne boj se, malena Bimkubwa, uskoro ćeš i ti moći zaigrati Candy Crush Sagu ili rokati multiplayer novog Call of Dutya, što god ti se više sviđa!

internet

Za ovako nešto će biti potrebna cijela flota bespilotnih letjelica veličine Boeinga 747, koje bi uz pomoć pogona na solarnu energiju teoretski mogle u zraku provesti cijelu vječnost. Naravno, prije kretanja s realizacijom ovog plana ipak treba riješiti mnoge tehničke i zakonske prepreke, tako da ćemo se na leteći Wi-Fi morali strpjeti još barem desetak godina. Facebookov je prvi cilj iduće godine u SAD-u testirati jedan od ovakvih zrakoplova pa će kroz iduće tri do pet godina već uposliti nekolicinu komada da šire radosti interneta na područjima na kojima će to biti dozvoljeno. A sada, neka teorije urote započnu!

TAGOVIbespilotne letjelice drones facebook internet tehnologija wi-fi

Komentiraj