Auto & Tech

Nova igračka

Aside Banners

Pošaljite SMS sa stilom pomoću fora aplikacije QKSMS

Ako je vaša trenutna SMS aplikacija gadnija od Pepeljugine polusestre ili ste se jednostavno zaželjeli promjene, donosimo kratki pogled na QKSMS koji je pravi slatkiš za oči.

Piše , Objavljeno

Android uređaji nisu uvijek oličenje ljepote, većinom zbog toga što raznorazni proizvođači vole mijenjati izgled operativnog sustava i u njega guraju svoje, na brzinu sklepane aplikacije. Srećom, Android nam dopušta da sve te gluposti zamijenimo aplikacijama koje nam se sviđaju.

Kako do QKSMS-a?

Za početak bismo vas upozorili da je QKSMS nedovršen proizvod i da povremeno zna zakazati. Testiranje nestabilnog softwarea nekima vjerojatno neće biti novost jer znamo da je alpha mužjacima među našim čitateljima prihvatljiv samo alpha software. Ostalim korisnicima je dovoljno znati da aplikacije koje su još u razvoju povremeno ne rade najbolje, i u tom je slučaju poželjno autoru prijaviti bug kako bi ga se provjerilo i potom uklonilo.

qksms2

Za instalaciju QKSMS-a morate imati omraženi Google+ račun i potom se prijaviti u QKSMS zajednicu gdje se nalazi poveznica “Become a tester”. Nakon toga ćete moći instalirati aplikaciju s Play Storea. Developer (da, jedan!) koji radi na aplikaciji vrlo je ažuran u odgovaranju na pitanja i razvoju aplikacije tako da se u QKSMS svijetu stalno nešto događa.

Zašto do QKSMS-a?

Prije svega, prekrasan je. I to “vidi kak’ je moj android ljepši od tvog glupog iPhonea” prekrasan. Autor je, vodeći se Googleovim Material Designom složio vrlo pregledno sučelje kojemu možete mijenjati boje i pozadine kako god želite te si složiti idealno okruženje za tipkanje. Zgodna je i mogućnost odgovaranja na poruku putem pop-up prozorčića.

Aplikacija je responzivna i u većini slučajeva radi savršeno, a trenutno najviše problema ima s MMS porukama (ali tko još koristi MMS?). Nadogradnje izlaze gotovo svakodnevno, tako da se očekuje da će svi problemi ubrzo biti stvar prošlosti.

qksms

Autor još najavljuje implementirati automatsko mijenjanje boja ovisno o vremenu, pa bismo primjerice noću imali crnu pozadinu za lakše čitanje. Također, u planu je opcija za backup i arhiviranje SMS-ova, kao i slanje poruka s vremenskim odmakom. Sve su ove stvari i sada dostupne na Androidu, ali ne u jednom paketu.

QKSMS je besplatna aplikacija, ali postoji i inačica uz plaćanje koja će s vremenom dobiti još više mogućnosti. U fazi testiranja cijena je $0.99, što je stvarno sitnica s obzirom da će po izlasku vjerojatno koštati puno više, s obzirom na izgled i funkcionalnost čiji se potpuni opseg još niti ne zna!

Provjeri još… Couple – superkul aplikacija za zaljubljene

TAGOVIandroid aplikacije mobilne aplikacije Mobiteli QKSMS

Komentiraj