Auto & Tech

U prstima i refleksima su pare!

Aside Banners

Posao iz snova: Dečko zarađuje preko milijun dolara godišnje igrajući ‘Call of Duty’

Piše , Objavljeno

Gameri već itekako dobro znaju tko i što je NaDeSHoT pa je vrijeme da i ostatak svijeta upozna mladića koji godišnje zaradi milijun dolara igrajući igrice!

Matt 'Nadeshot' Haag - PortraitIako još uvijek postoji određena stigma da su gameri nekakvi polumrtvi trolovi koji se skupljaju po nekakvim vlažnim pljesnivim podrumima, piju Crazy Wolf ili neki drugi kambodžanski derivat Red Bulla i po 15 sati bulje u ekran rokajući se s drugim frikovima, realnost je sasvim drugačija. Danas biti gamer znači gotovo isto kao i biti profesionalni sportaš, a mogućnosti školovanja i nagrade koje se dijele za iznimne talente i ekipu koja je najbolja ozbiljno prelaze po nekoliko stotina tisuća dolara. Neka, neka… naše vrijeme tek dolazi!

Jedna od najvećih zvijezda ovog novog idolopoklonstva jest Matt Haag, poznatiji kao NaDeSHoT, 22-godišnji mladić iz Chicaga koji je do prije dvije godine vrtio hamburgere u McDonald’su, a sada zarađuje preko milijun dolara godišnje igrajući Call of Duty. Dečko je ovaj serijal počeo rokati s 15 godina, a nakon dvije ga je godine njegov ujak odveo na jedan kalifornijski turnir kako bi provjerio svoj skill među ostalim shooter-manijacima. NaDeSHoT se nije baš proslavio, ali je privukao pažnju stanovitog Hectora Rodrigueza, čovjeka koji će nedugo nakon njihova susreta okupiti tim vrhunskih igrača i nazvati ga OpTic Gaming. Ostalo je, kako ono kažu, povijest…

nadeshot 1Iako je teško reći jesu li najbolji na svijetu, NaDeSHoT i njegova trojica kolega zasigurno su jedan od najpoznatijih gamerskih timova na svijetu. Žive zajedno u svojoj kućici, po cijele dane vježbaju, imaju trenere, fizioterapeute, masažere… Kao kapetan tima, NaDeSHoT dobiva i neke posebne tretmane poput dnevnih rituala u kojima po par sati meditira (čovjek se valjda treba smiriti nakon pola dana provedenog rokajući iz strojnica), a posebnu pažnju pridaje i svom YouTube kanalu te hrpetini fanova među kojima često ima i status božanstva. A još mu ni brčići nisu počeli rasti kak’ spada…

NaDeSHoT – kratka životna priča:

Dečko se skompao s Major League Gamingom (MLG) tako da se svi njegovi mečevi streamaju live na YouTubeu i službenoj MLG stranici, a publika se broji u milijunima. Naravno, odmah se u priču ubacio i Red Bull kao glavni sponzor koji plaća sve troškove putovanja po turnirima diljem svijeta i profesionalnog trenera, a ovaj im vraća promocijom među više od 800 tisuća Twitter fanova te gledanošću službenog kanala koja je u top 1% na YouTubeu! Sam NaDeSHoT će ovu godinu završiti s nešto više od milijun dolara zarade, od čega 70% nema nikakve izravne veze s igranjem na turnirima i zaradom od nagrada. Šta’š, dečko je zvijezda sporta za koji mnogi nisu niti znali da postoji i kuži kako to itekako dobro unovčiti. Još da malo bolje igra… (riječi njegovih najvećih protivnika iz tima EnVyUs)

TAGOVIcall of duty fps gamer Gaming igrač igrice kompjuterske igrice nadeshot optic gaming pucačine

Komentiraj