Auto & Tech

Van Gogh u nama!

Aside Banners

Posebna Scribble olovka ima svaku boju koju možete zamisliti, pa čak i više!

Piše , Objavljeno

Za sve umjetničke duše i one koji se tako osjećaju, Scribble će na tržište uskoro izbaciti posebnu olovku koja u može “pisati” u nekoliko milijuna boja!

ink in the box

Vremena kada su veliki umjetnici i prosječni amateri sa sobom svuda nosili barem olovku za crtanje, ako ne i cijeli slikarski pribor od 20-30 kila, davno su za nama, a u skorijoj će budućnosti povremeni i redoviti slikari moći raditi što god žele služeći se samo jednom, jedinom olovkom. Da, izgleda kako je došlo vrijeme da jedna od posljednjih suvremenom tehnologijom nedirnutih grana umjetnosti, slikarstvo, napokon kapitulira pred naletima novih tehnologija i tehnika koje mijenjaju svijet. Zaboravite plave i crne kemijske, setove flomastera, boje razbacane po raznim kutijama i slična arhaična oruđa…. Vrijeme je za Scribble olovku!

Iako se na prvi pogled čini kao malo futurističnije dizajnirana obična kemijska, Scribble je zapravo iznimno napredan komad tehnologije, čiji središnji dio sadrži 16-bitni RGB senzor za boje, maleni procesor koji ih obrađuje i memorijsku karticu veličine 1GB. To će biti dovoljno da reproducira čak 16 milijuna različitih boja (100 tisuća ih može sačuvati na memorijskoj kartici), što je, svi ćemo se složiti, i više nego dovoljno.

drawing

Sve što trebate učiniti jest prisloniti svoju Scribble olovku uz neki objekt, te pričekati dok senzor ne očita i spremi njegovu boju. Maleni će ju procesor zatim obraditi, te unutar same olovke automatski pomiješati crvenu, zelenu i plavu, te stvoriti mješavinu tinte koja je bojom istovjetna onoj koju ste skenirali. Tu boju onda možete spremiti u memoriju, a ako ste baš hazarderski nastrojeni, možete ju i sami pokušati pomiješati. To bi bilo isto kao da kupite automobil i onda ga gurate, umjesto da ga vozite, ali ima i takvih ljudi…

parts

Na žalost, Scribble je tek nedavno krenuo u proizvodnju, tako da još uvijek nije dostupan na tržištu, ali postoji mogućnost da već sada naručite svoj primjerak. Osnovni model košta ne pretjeranih 150 dolara (oko 800 kuna), a Stylus verzija za crtanje po smartphone i tablet uređajima s posebnom Scribble aplikacijom može se naručiti za svega 80 dolara (oko 500 kuna). Nije baš bagatela, ali za uređaj veličine obične olovke, koji može kopirati bilo koju boju na svijetu, i nije toliko puno…

TAGOVIboje crtanje olovka scribble pen senzor slikarstvo tehnologija umjetnost

Komentiraj