Auto & Tech

Nemaju mira

Aside Banners

Problemi za Sony: Nekoliko najnovijih filmskih hitova ‘procurilo’ na Internet prije dolaska u kina!

Piše , Objavljeno

Izgleda da veliki Sony i dalje muči muku s napadima hakera pa je tako u nedavnom “blitzkriegu” s njihovih servera skinuto nekoliko digitalnih verzija nadolazećih filmskih hitova.

furySony je ponovno na meti hakera, a ovaj bi put posljedice mogle biti daleko gore od onih nakon proboja krajem kolovoza, kada je srušena mreža Sony Playstationa te su pobrani podaci njezinih korisnika. Novi se napad dogodio prošlog tjedna, a iza njega navodno stoji grupa pod imenom Guardians of Peace kojoj se Sony očigledno grdo zamjerio i koji od ove magakompanije traže ispunjenje njihovih, za sada nepotvrđenih zahtjeva. Ako se to ne dogodi, prijete da će u javnost pustiti dijelove čak 11 tisuća gigabajta dokumenata ukradenih sa servera, među kojima su osobni podaci zaposlenika, e-mail dopisivanja, tajni dokumenti o Sonyjevoj IT infrastrukturi i njihova najnovija istraživanja.

Krajnjim je korisnicima (dakle nama koji uistinu nemamo nikakve koristi od brojeva putovnica nekoliko desetaka tisuća Sonyjevih zaposlenika) možda najzanimljivije da se među tom masom podataka našlo i nekoliko screenera svježih hollywoodskih filmova. Za sada se tako na svim popularnim torrent stranicama pojavilo ukupno pet naslova, od kojih je najtraženiji definitivno Fury. Ostali filmovi za sada još nisu igrali u kinima, ali nisu niti pretjerano zanimljivi široj javnosti: drama Still Alice, mjuzikl Annie te biografske dramedije Mr. Turner i To Write Love on Her Arms. Nije da bi se od ovih filmova zaradile milijarde, ali svejedno je udarac koji boli…

gop

Iako se još uvijek ne zna zašto je Sony ponovno napadnut, neki su tvrdili da bi to moglo biti maslo sjevernokorejskih hakerskih grupa koje na taj način kažnjavaju tvrku za produkciju za njih vrlo uvredljive komedije The Interview, u kojoj James Franco i Seth Rogen kao blesavi novinari moraju smaknuti zloglasnog Kim Jong Una. U ovako je nešto ipak teško povjerovati s obzirom u kakvom je stanju sjevernokorejska informatička tehnologija, ali nikako nije nemoguće. Ono što je sigurno jest da će Sony definitivno morati smijeniti nekoliko šefova IT odjela i razmisliti o malo većim ulaganjima u svoju sigurnost!

TAGOVIFilmovi guardians of peace haker hakerski napad server sony tajni dokumenti

Komentiraj